Какво да очакваме от “Убийствена игра” с Мария Бакалова и Пийт Дейвидсън

Да кажем просто, че миналата година бе изключително успешна за Мария Бакалова в професионален план, би било напълно недостатъчно. Просто защото тя бе извънземно успешна. Та нали точно тогава бе номинирана за Оскар. И макар да не спечели статуетка, спечели няколко вълнуващи роли. Първата бе в режисирания от Джуд Апатоу The Bubble, а втората – в “Убийствена игра” (Bodies, Bodies, Bodies).
Година по-късно видяхме първия филм в Netflix, а по кината вече се върти и вторият. “Убийствена игра” е доста по-различен в жанрово отношение от досегашните филми на актрисата. Ето и за сюжета накратко.
Ураганите са бичът на Америка – в някои части са си направо редовно явление и хората са свикнали да се справят с тях. Главните герои “Убийствена игра”, които са на по 20 и няколко години, също са намерили начин как да прекарат 24-те часа, в които според метеоролозите трябва да вали като из ведро и да духа със страшна сила.
Бий (Бакалова), Софи (Амандла Стенбърг), Джордан (Миха’ла Херолд), Ема (Чейс Суи Уондър), Алис (Рейчъл Сенът) и Грег (Лий Пейс) са решили да се съберат в къщата на бащата на Дейвид (Пийт Дейвидсън), за да се отдадат на страхотен купон, наркотици, секс и забавни игри.
Всъщност, Софи, Джордан, Алис, Ема и Дейвид са приятели от много години и се познават добре. Преживели са много неща. Като пристрастеността на Софи към наркотиците. След успешно лечение тя вече е добре и готова да покаже на приятелите си, че е нов човек. Иска да им покаже и новата си любов – Бий.
С идването на урагана обаче започват да излизат наяве и някои недоизказани неща между старите приятели. За да не се развали купонът, решават, че е добра идея да играят на “тела, тела, тела” – игра, в която един е убиецът, а останалите събират достатъчно доказателства, за да разберат кой е той.
Всичко е много забавно, докато някой не умира наистина. И така и втори, и трети… А останалите трябва да разберат какво се случва. Има ли истински убиец сред тях, или някои се опитва да им развали купона. И без да се усетят, убийствената игра, в която нищо не е такова, каквото изглежда, е започнала.
“Убийствена игра” е микс от малко комедия, хорър, трилър и един куп млади и изгряващи актьори. И реакциите на критиката поне към момента можем да определим като положителни.
В Rotten Tomatoes например след 100 ревюта филмът е с рейтинг от 92%, което го определя като свеж според стандартите на сайта. Лена Уилсън от The New York Times пък сравнява “Убийствена игра” с “Еуфория”, но с ножове. А ние бихме добавили и повече кръв. В ревюто си тя обаче прави уточнението, че филмът не е лош, но не е и нещо специално. Мнение, с което сме напълно съгласни.
“Убийствена игра” е по кината от 12 август

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Грозна гледка! Пияният Константин се излага брутално, заговори за бившата си Райна ВИДЕО

Предупреждаваме, че следващите кадрите в този материал не са за хора със слаби сърца и ако има сред желаещите да ги гледат има фенове на фолк певеца Константин, то по-добре да ги подминат, тъй като ще се разочароват от любимеца си.  Ловецът на автографи Веселин Любенов излови певеца с лиричен […]