Колко милиарда е дарила бившата на Джеф Безос за една година

През 2019 г. бяхме много изненадани от новината за развода на Джеф Безос и Макензи Скот. Тогава раздялата им породи много полемики, а за кратък период от време тя се превърна в една от най-богатите жени в света.
Макензи Скот обаче даде да се разбере, че ще дари всички пари, които получи след развода, на благотворителни организации. И по традиция в края на всяка година бившата съпруга на Джеф Безос дава отчет за това колко е дарила през изминалите месеци.
2.15 милиарда долара – толкова е дарила Макензи Скот за благотворителност през 2023 г. Като 360 организации са били облагодетелствани от нейните дарения. В отчета си обаче Скот не дава яснота на коя организация колко пари е дарила.
Като по-голяма част от въпросните организации са базирани в САЩ. От Fortune припомнят, че за разлика от повечето филантропи Макензи Скот не дарява парите си през фондация, чрез което избягва да бъде задължена да даде повече подробности.
От 2019 г. до момента Скот е дарила впечатляващите 16.5 милиарда долара на над 1900 неправителствени организации. Според индексите на Bloomberg, в момента състоянието на бившата съпруга на Безос се равнява на 33.7 милиарда долара.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джулия Робъртс призна за най-тежкия наркотик, който е вземала, и за ролите в киното, които е отказвала

През последните седмици медийното внимание към Джулия Робъртс е доста засилено. Причината – излизането на новия филм с нейно участие – Leave the World Behind, който вече може да гледаме в Netflix и у нас. Покрай премиерата актрисата направи няколко публични изяви и интервюта, едно от които е в скорошното […]

Subscribe US Now