Какво e общото между Дейв Мъстейн от Megadeth и Джеймс Хетфийлд от Metallica

2023 г. отбелязва 40 години от момента, в който траш метъл героите Megadeth официално се сформират като банда, начело с емблематичния фронтмен (и създател на групата) Дейв Мъстейн. По този повод той поглежда назад към своята дива и легендарна кариера в специално интервю за последния брой на списание Metal Hammer.
Всъщност, известно е, че музикалният път на Мъстейн започва в Metallica. Той е назначен за китарист от Ларс Улрих през 1982 г., но само година по-късно е скандално уволнен (или буквално изритан) заради бурния си темперамент.
Но колкото и обиден да е от случилото се, както неведнъж е споменавал, Дейв Мъстейн бързо се съвзема от случилото се и решава да направи собствена група. Така, през 1983 г. се появява Megadeth, която с днешна дата е една от най-успешните метъл банди.
Но първоначално Дейв не е бил очарован от идеята сам да бъде вокал на групата си. Той започва да търси и прослушва певци за ролята. Но така и никой не допада на взискателния музикант. “И тогава най-накрая си казах: “Добре, в крайна сметка няма да бъда по-лош от някои от тези пичове”, разказва той.
Интересното е, че Мъстейн прави паралели между себе си и Джеймс Хетфийлд, който в крайна сметка също затвърждава позицията си на певец и ритъм китарист на Metallica едновременно. И двамата са се нагърбили с двойната задача по принуда. Единият, защото не е могъл да намери подходящ вокал, другият пък – китарист, които да се справят със задачата.
“Когато бях в Metallica, свирех донякъде на нивото на Ларс Улрих, защото тогава той все още се учеше на барабаните”, казва още Дейв пред Metal Hammer. “Но да видя как Джеймс свири на китара за първи път беше направо шокиращо за мен, защото не знаех, че той умее това. Просто един ден ни писна от прослушване на китаристи, точно както и при мен по-късно с певците. И тогава Джеймс взе тази китара и започна да свири, а аз казах: “Как може да си доволен, че си вокал, когато свириш така? Защо да не бъдеш и двете?”
И споделя, че винаги е смятал Хетфийлд за наистина талантлив китарист.
Усилията на Mustaine да събере Megadeth се оказват повече от успешни, след като групата е зад гърба му повече от четири десетилетия и няма никакви признаци нещата да се забавят скоро.
Миналата година бандата издаде своя шестнадесети студиен албум The Sick, The Dying…And The Dead, който получи положителни отзиви от критиците. Записът е първият за Megadeth след битката на Dave Mustaine с рак на гърлото, с който бе диагностициран през 2019 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво сподели Чабели Иглесиас за брат си Енрике Иглесиас

Хулио Иглесиас ще навърши 80 години на 30 септември. По повод годишнината му в Испания не спират да се правят трибюти към най-известния испански изпълнител на всички времена с повече от 300 милиона продадени записа по света. Преди дни беше пусната и втората серия от документалната поредица за Хулио Иглесиас Lazos de Sangre по програма […]

Subscribe US Now