Сътресения и в норвежкия кралски двор

Как трябва да изглежда монархията на XXI век? Много хора си зададоха този въпрос след смъртта на кралица Елизабет. Темата се задълбочи с драстичния ход на датската кралица Маргрете, която отне титлите на внуците си от по-малкия си син (който не е престолонаследник).
Маргрете заяви, ще следва световните тенденции и иска да облекчи роднините си от излишни задължения и очаквания към тях. И явно промените в кралските семейства на Европа ще продължат, защото темата стои и в Норвегия.
Престолонаследникът на страната принц Хаакон беше принуден да отговаря на въпроси за сестра си Марта Луизе. Много хора очакват титлата й “принцеса” да бъде отнета, но този път причината се корени в личния й живот.
51-годишната принцеса се сгоди за шаман Дюрек – американски “духовен водач и лечител”, сред чиито почитатели са Гуинет Полтроу и Нина Добрев, припомнят ни от Royal Central. Дюрек обаче използва популярността си, за да продава медальони за лечение на ковид.
Което нямаше как да не разгневи придържащите се към научните доказателства норвежци. “Темата ми е много трудна”, казва принц Хаакон и признава, че от една страна се радва за годежа на сестра си. От друга обаче се чувства отговорен за институцията, която представлява. “Трябва да преценим какво да правим”, казва принца.
По-рано тази година норвежката телевизия NRK разкри, че Норвежката асоциация на епилептиците се е разграничила от работата си с Марта Луизе. Същото след това направи и Асоциацията на страдащи от мускулна дистрофия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Крисия изненада с голяма новина, вече е...

Крисия май е намислила да прави голяма крачка в живота си, като се отдели от семейното гнездо. Въпреки че е само на 18, младата певица вече е сигурна, че може да се справи сама, като живее отделно. Наскоро тя качи любопитно клипче в Инстаграм профила си, от което става ясно, […]

Subscribe US Now