Какво научаваме за изчезналата Ружа Игнатова

Миналата седмица ФБР добави Ружа Игнатова в списъка с десетте най-издирвани престъпници от бюрото. Българката, известна като “изчезналата криптокралица”, е търсена във връзка с финансова измама на стойност 4 милиарда долара.
Изчезнала безследно през 2017 г., Игнатова вече е обект на книга и аудиопоредица.
Преди дни по българските книжарници се появи “Изчезналата криптокралица” на Джейми Бартлет. Журналистът на ВВС използва хитовия си подкаст със същото име за основа на книгата, която трябва да разнищи зараждането и възхода на измамата OneCoin, както и да ни запознае с малкото известни подробности за създателката му Ружа Игнатова.
Научаваме повече и неясния свят на криптовалутите и мрежовия маркетинг, престъпния свят, корумпираните правителства и свръхбогатите хора на планетата, готови на всичко, за да натрупат още пари. “Изчезналата криптокралица” е с логото на издателство “Бард” и на цена 21.99 лв.
“OneCoin: Жената, която измами света” е първата българска документална поредица за крипто измамата на Ружа Игнатова. Журналистическото аудио разследване е дело на журналиста на “Капитал” Николай Стоянов.
“Ружа се появи отникъде. Никой не знаеше коя е тя, не беше известна с нищо. Тя разви OneCoin до нещо огромно, което повлече хиляди жертви и с това дойде и интересът на журналисти от цял свят. Въпреки че Ружа обещава OneCoin да бъде Facebook-а на криптовалутите, в последствие става ясно, че зад него няма крипто и блокчейн технология и че това е просто една мащабна, и глобална понци схема, която черпи опит от мултилевъл маркетинга и стъпва на вече изградените мрежи на хора с много последователи. Това е мета схема”, разказа самият Стоянов пред Storytel, където може да слушаме поредицата.
“OneCoin: Жената, която измами света” е с гласовете на актрисата Биляна Петринска (гласът на Ружа), журналистът Денислав Борисов, Христо Чешмеджиев и Петя Абаджиева.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голямо щастие споходи Гергана Малкоданска! СНИМКА

От вчера (7 юли – б.а.) синоптичката Гергана Малкоданска е на седмото небе от щастие. Сполетя я нещо страхотно и дълго чакано.   След като в началото на годината стана майка за втори път, сега в семейството й проплака още едно бебе. Плевенчанката сподели радостната новина с последователите си в социалните мрежи. […]