Какво общо има Синтия Никсън с войната между Израел и Хамас

Актрисата от “Сексът и градът” Синтия Никсън е сред активистите, които започнаха гладна стачка с искане президентът на САЩ Джо Байдън да призове за постоянно прекратяване на огъня във войната Израел-Хамас.
В започналата в понеделник, 27 ноември, акция участват и политици от пет американски щата. Никсън, която преди се кандидатира за кмет на Ню Йорк, каза на тълпа пред Белия дом, че двете й деца са евреи, а техните баби и дядовци са оцелели от Холокоста.
“Синът ми ме помоли да използвам с всичка сила гласа си, за да потвърдя възможно най-силно, че никога повече означава никога отново за всички. За седем седмици Израел са убили повече цивилни на малка ивица земя, отколкото са убити за 20 години война в цялата страна Афганистан. Омръзна ми от хора, които обясняват, че цивилните жертви са косвени и рутинни жертви в резултат от войната. Няма нищо рутинно в тези цифри. Има рутинно отбелязване на тези смъртни случаи”, заявява позицията си Синтия Никсън.
Тя продължава с думите, че иска да отправи лична молба към президента Джо Байдън, който сам е преживял такава опустошителна лична загуба, да бъде малко по-съпричастен и да погледне децата на Газа и да си представи, че те са негови деца.
Гладната стачка беше започната, за да съвпадне с планирания край на четиридневното примирие в конфликта Израел-Хамас. Досега Израел е освободил 117 от 150 палестински затворници, които каза, че ще пусне като част от споразумението, докато Хамас са освободили 51 израелски заложници по време на паузата в боевете, пише Sky News.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сара Джесика Паркър не се снима така всеки ден

Сара Джесика Паркър и съпругът ѝ Матю Бродерик се появиха в социалните мрежи като част от симпатична семейна снимка, на която позират с трите си деца. Както изглежда от кадъра, петчленното семейство е в дома си, отдадено на уюта и отбелязването на скорошния Ден на благодарността. Кадърът е споделен от […]

Subscribe US Now