Какво разкри Григор Димитров за трудното му начало в България

Григор Димитров продължава победния си ход на тенис турнира Internazionali BNL d’Italia, който се провежда в Рим, като дори опасното обръщане на глезена в мача му срещу Теренс Атман не можа да му повлияе негативно.
Поне към момента изглежда, че не става дума за сериозна контузия, така че се надяваме всичко с най-добрия български тенисист да е наред, когато утре той се изправи срещу американеца Тейлър Фриц.
Преди мача си с Атман, през уикенда, Григор Димитров намери време, за да се включи в подкаста на спортния журналист Крейг Шапиро – The Craig Shapiro Tennis Podcast, за да поговори за най-различни теми, сред които и трудното му начало в България.
Димитров казва, че когато не пътува за турнири, живее в Монте Карло, където и тренира, но няколко години е живял и в Америка. Тенисистът казва пред Шапиро, че е напуснал България, когато е бил на 14 години, за да преследва мечтата си да стане професионалист.
Григор Димитров твърди, че българската федерация по тенис не му е помогнала в ранните му години и всъщност първият му самолетен билет за пътуване в чужбина е бил купен с пенсиите на неговите дядовци. Благодарен е обаче на всички тенис клубове в чужбина, в които е бил, защото те са били наясно с тогавашното му финансово състояние и са му помагали.
Българинът допълва също, че още от съвсем малък е знаел, че ще стане професионалист. Той дори пояснява, че докато е бил в България, през зимата му се е налагало да тренира заедно с баща си, който е треньор по тенис, в училищен салон, в който се е играел и хандбал. Условията там не са били никак леки, защото прозорците са били счупени и според Димитров е имало дни, в които е трябвало да тренира на -10 градуса.
За да тренира все пак в зала, която не е пригодена за тенис, той и баща му са опъвали мрежа с помощта на два метални пръта, а с тиксо са очертавали пределите на игрището. Нито една от тези трудности обаче не е сгряла Григор Димитров от това да постигне мечтата си и да играе и побеждава най-добрите в тениса. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как изглежда синът на Франки Мюниц

38-годишният актьор от “Малкълм” Франки Мюниц се появи на червения килим в Лас Вегас за галата Wildlife Warriors на Стив Ъруин, оранизирана в комплекса Bellagio Resort & Casino. Мюниц, който напоследък не присъства често на светски събития, обаче не беше сам, а в компанията на двамата най-важни хора в живота си […]

Subscribe US Now