Кали в изненадващ дует с българката, която разплака французите ВИДЕО

Двете певици се запознават покрай френската версия на култовата песен на Кали “4-4-2”, изпълнена от нашумялата Тик Ток сензация – Алекс Панайотова. Родената в България французойка взриви мрежата с кавъри на поп фолк хитове на френски.

Едно от най-успешните изпълнения на момичето, което трогна френските сърца, изпълнявайки български фолклор от балкона на апартамента си в началото на пандемичната 2020, е именно супер-хита на Кали 4-4-2. Фенове го изпращат на Кали и благодарение на това тя открива и се свързва с талантливата участничка от „България търси талант“ 2016-а. Двете се харесват от първа среща и вече заснеха видеоклип на песен, която носи името „ШантавУ“.

Какво предстои да чуем и видим, Кали открехва съвсем малко завесата, споделяйки: “С Алекс започнахме работа по музикален проект заедно с BMX бенд. За основа сме стъпили на циганска песен. Има интересно звучене, наподобяващо това на великия Горан Брегович с малко привкус на Zaz, текстът е микс от ромски, френски, с който се заема Алекс, и български език, дело на дългогодишния приятел на Кали Росен Димитров”.
“Нарекохме триезичния проект „ШантавУ“, защото хем отразява емоцията и настроението, което ни завладя по време на снимките и реализацията, хем звучи някак френски.“ Песента има и френско заглавие – Je chante vous, което е игра на думи с българското, в превод: „Пея за вас”, допълва още поп фолк дивата.
Кали и нейният екип избират да се заемат сами с цялата организация по заснемането на клипа. Освен, че Кали сама пише текста на български, който кореспондира с ромската част от песента, подготвя стайлинга и открива нов свой талант – изработката на бижута. Бохо настроението в клипа струи от всеки кадър, благодарение на специално подбраните от Кали дрехи за всеки от участниците.

“Искахме да се покажем напълно натурални и естествени. Ефирът е претъпкан с излъскани пластмасови лица и тела. Цялостното настроение бе за естественост – такива каквито сме – чорлави, прегрели от щедрото слънце и с това, което носим в сърцата си. Природата ни даде най-естествените декор и осветление, а никой от нас не бе виждал толкова красив залез. Хората, които станаха свидетели на нашето морско приключение в Созопол определиха звученето на „ШантавУ“, като Балкански Чамбао.”
И, наистина, заснемането се превръща в истинско приключение. Целият екип и бенда пътуват с лодка 30 минути до залив, от който се вижда най-красивият залез. В един от кадрите Кали и Александра яздят коне на плаж Корал.
Цялата организация не минава без гафове. Идеята да заснемат част от кадрите в лавандулово и слънчогледово полета се оказва невъзможна, тъй като Кали и компания изпускат най-благоприятното време и, когато се връщат се оказва, че лавандулата е обрана, а слънчогледовите пити са така натежали, че не стават за предварително планираните снимки. Час по-късно групата открива, че са забравили дрона в София.

Междувременно барабанистът на бандата Евелин Методиев, който си е донесъл специални бохо дрехи от Истанбул, пристигайки на локацията за снимки, открива, че ги е забравил у дома, тръгвайки към родното Черноморие. Проблемът намира решение на местния базар, но се оказва, че липсва още нещо. Компанията едвам успява да склони антиквар да отдаде под наем стар акордеон – реквизит, който е заложен предварително в сценария и на, който трябва да свири пианистът Виктор Николов. Приключенията продължават, когато се оказва, че той изпитва панически ужас от водата. Налага се капитан Георги от Созопол да го пренесе на ръце от лодката до сушата.
В крайна сметка всичко завършва щастливо и всички инструменти, камери и реквизит са на снимачния терен. Атмосферата пресъздава щастливото споделяне на емоция и настроение, звучи музика, а Алекс свири на укулеле.

В самия край на деня, когато „за секунди залеза потъваше в хоризонта, всички замълчахме и поглъщахме с всичките си сетива енергията на това вълшебство! Ние наистина вибрираме в една честота! Ние сме натурални хора и тези малки, а всъщност безмерно големи неща, са онова което ни прави истински щастливи!“ – допълва историята Кали.
Режисьор, оператор, стилист, гримьор и идеолог на клипа към „ШантавУ“ е самата Кали. Монтажът е поверен на Алекс и Виктор. Видеото вече е в You Tube каналите на Кали и Алекс./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Приянка Чопра с емоционално признание

Макар едва от няколко месеца да е майка, Приянка Чопра е силно свързана с темата за децата. Това е и причината да замине за Полша като посланик на УНИЦЕФ, за да посети център за бежанци, пострадали от войната в Украйна. Актрисата пристигна на хуманитарна мисия във Варшава. Тя посети центровете […]

Subscribe US Now