Картини, снимки… А откъде се чува музиката?

Обичаме качеството и естетиката в интериора. Когато обаче избираме технологични аксесоари за дома, често се налага да правим компромис или с едното, или с другото. И за да разчитаме на добри технически показатели, пренебрегваме недостатъците във визията. Ако пък се спрем на визуално красив уред, той обикновено не работи достатъчно удовлетворяващо…
Подобни дилеми не стоят на дневен ред с новата тонколона Samsung Music Frame, защото освен брилянтен звук, тя дава и нещо изключително актуално за съвременния човек – възможност за персонализация чрез снимка, която да сложим в “рамката” й.
Център на внимание
Започваме отзад напред, но няма как да не сме впечатлени – да, това е колона, която външно изглежда като произведение на изкуството. Елегантната й семпла рамка в черно лесно се вписва във всякакъв стил интериор.
Съвсем истинската фотография или картина (отпечатани на хартия, като от едно време), която ще сложим в нея, зависи изцяло от собствения ни вкус и настроението, което искаме тя да внесе в стаята. Най-хубавото е, че можем да я сменяме с повод и без повод с помощта на лесен механизъм за прикрепяне. И ето, вече си представяме как посрещаме половинката вкъщи на рождения ден, като от колоната звучи “Happy Birthday”, а в рамката сме сложили най-любимата нейна/негова снимка – просто идея!
Другото предимство на Music Frame на Samsung е, че лесно ще я превърнем или в акцент в интериора, или в дискретна част от аксесоарите в него. В първия случай тя може да се позиционира самостоятелно на маса, плот или директно за земята чрез своята стойка. Ако предпочитаме да не заема толкова място, монтирането й на стената е чудесно решение – без видими кабели и с избраното от нас изображение, тя изглежда съвсем като картина.
Картина, от която звучи музика
Всъщност това беше първата ни мисъл, когато разучавахме спецификациите на Music Frame на Samsung – колко изненадани ще бъдат близки и приятели, когато дойдат на гости и не могат да разберат откъде идва музиката.
А привидно крехката й външност крие впечатляващи акустични характеристики, разработени в аудио лаборатория, а мощният бас е нещо, с което сме свикнали при колоните на Samsung. Тук той е допълнен и от ясен звук, който се оптимизира спрямо околното пространството, благодарение на SpaceFit Sound Pro. Шесте високоговорителя на колоната пък разпръскват звука равномерно и наистина няма значение къде се намираме в стаята – винаги ще чуваме всяка нота. А 3D звукът от Dolby Atmos обгръща отвсякъде.
И твоят филм също
Но да не говорим само за музика, която впрочем можем да пускаме безжично с помощта на Wi-Fi или Bluetooth. Samsung Music Frame е перфектната и за гледане на филми, спортни събития, токшоута или каквото друго е любимото ни занимание в свободното време – колоната разполага със система, която анализира съдържанието, което се възпроизвежда от телевизора, за да адаптира най-добре звука. Например: гледаме сериал, в който героите си разменят реплики на фона на екшън сцена – ще чуем всяка дума, благодарение на Active Voice Amplifier, който изолира и подчертава диалога.
Говори с нея
Samsung Music Frame е съвместима с асистента на Amazon Alexa, както и с Google асистента, което означава, че можем да я управляваме само с гласа си. Тя може да бъде превърната и в хъб за “умно” управление на системите в дома ни, ако включим към нея USB адаптер SmartThings.
А казахме ли, че рамката може да се свърже с телевизор Samsung безжично чрез WiFi или Bluetooth, за да получим едно невероятно аудиоизживяване? Ето, казваме го. Въобще Music Frame на Samsung ни изглежда все повече като аксесоар, който не просто искаме, а от който отчаяно се нуждаем в дома си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Принцеса Даяна и една звездна тръпка - по кой актьор си е падала

Въпреки че от смъртта на принцеса Даяна минаха 17 години, разкритията, свързани с нейната личност, не спират и до днес. И сякаш винаги има още какво да научим. Този път за това се погрижи Кевин Костнър. В последното си интервю за People актьорът говори за отношенията, които е имал със […]

Subscribe US Now