Когато Брук Шийлдс е била изнасилена

Брук Шийлдс е една от знаменитостите, които са били сексуализирани от Холивуд. Още когато е едва на 11 години тя се появява гола и целува 29-годишния си колега Кийт Карадайн във филма от 1978 г. “Хубавицата”. На 15 години пък тя играе в “Синята лагуна”, в който също има сцени с голота и секс.
Актрисата обаче никога не се е срамувала да говори за тази страна на професионалното си минало и последното ѝ признание може дори и да не е изненада за мнозина.
От новия документален филм Pretty Baby, чиято премиера се е състояла на филмовия фестивал Sundance в петък, 20 януари, научаваме, че Брук Шийлдс е била изнасилена. Във филма тя не назовава името на нападателя си, но подробно описва събитията от травмиращото преживяване, което се случва малко след като тя завършва колежа в Принстън. Това за нея е период, в който след ранния си успех, се бори да си намери работа, пише Entertainment Weekly.
Актрисата се среща с въпросния мъж на вечеря, уж за да обсъдят работа. В един момент той ѝ казва да се върне в хотелската стая, докато повика такси. “И аз се качих в хотелската стая и той изчезна за известно време”, разказва Брук Шийлдс във филма. Малко по-късно вратата на стаята се отваря и мъжът влиза гол.
Продължавайки разказа си, актрисата обяснява, че не е правила опити да избяга, защото се страхувала, че това ще провокира допълнително физическо насилие. “Страхувах се, че ще се задуша или нещо подобно… Просто напълно замръзнах”, казва тя.
Дълго време след преживяното сексуално посегателство Брук Шийлдс не го възприема като такова. Дори когато специалист ѝ казва, че е станала жертва на изнасилване, тя отвръща, че не желае да повярва на това. Актрисата не се и чувства виновна по какъвто и да било начин за нападението. “Просто бях толкова доверчива”, споделя тя.
Брук Шийлдс разкрива още, че дори е написала писмо на нападателя си, в което пише, че той унищожил доверието ѝ към него.
Освен това тя отказва да бъда жертва, защото според нея това се случва без значение кой си и дали си мислиш, че си подготвен. “Исках да изтрия всичко от ума и тялото си и просто да продължа по пътя, по който вървях. Системата нито веднъж не ми е помогнала. Така че просто трябваше сама да стана по-силна, разказва още Брук Шийлдс.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Наистина ли Селена Гомес и Андрю Тагарт са заедно

В момента Селена Гомес е доста отдадена на работата си и фокусът ѝ е върху снимките на третия сезон на сериала Only Murders in the Building. Актрисата, която наскоро се завърна в Instagram след четиригодишна пауза, разкри с пост, че не кой да е, а Мерил Стрийп ще се присъедини […]