Когато нападнат Кейт на публично място

В края на миналата седмица принцът и принцесата на Уелс бяха на първото си официално посещение в Северна Ирландия. Вече дълги години мястото на монархията там е гореща тема, а настроения за отхвърлянето й не липсват.
Точно с подобно нещо се сблъска и Кейт Мидълтън.
Както обичайно, 40-годишната съпруга на принц Уилям беше посрещната възторжено от деца и възрастни. И, както обикновено, тя не спря да маха, да се здрависва и да казва по някои окуражителна дума на всеки, който я спре да говори.
Сред тълпата пред замъка Каригфъргюс в едноименния град обаче имаше не само доброжелатели. Дама в зелено протегна ръката си да поздрави принцесата, но думите й бяха: “Радвам се да се запозная с вас, но предпочитам да го бяхме направили в собствената ви страна”.
След това допълни: “Ирландия е на ирландците”. Северна Ирландия е част от Обединеното кралско, към което се включват още Англия, Шотландия и Уелс.
Сепаратистките настроения там обаче не стихват, като са най-яростни по време на така наречените The Troubles – конфликт от края на 70-те години на ХХ век до 1998 г., когато се подписва Белфасткото споразумение.
Конфликтът дава жертва и от кралското семейство – през 1979 г. чичото на принц Филип, лорд Манунтбатън е убит от членове на ИРА. Епизодът е добре показан в сериала The Crown. Колкото до отговорът на Кейт на жената, принцесата на Уелс просто й се усмихва и продължава да поздравява останалите хора.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сашо Кадиев проплака от голяма измама, показа как... СНИМКИ

И Сашо Кадиев стана жертва на онлайн измама, само че този път измамниците са повече от изобретателни и бързо провокираха гнева на актьора и тв водещ. Наскоро синът на Катето Евро алармира в социалните мрежи, че неизвестен е направил фалшив профил с неговото име и лъже наред, че определени хора са […]