Когато не Кейт, а друг се грижи за Уилям

Откакто принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха принц и принцеса на Уелс, задълженията и отговорностите им се увеличиха. Те са бъдещите монарси на Великобритания и като такива трябва да се занимават и разбират от доста повече неща.
Точно поради тази причина наскоро двамата обявиха, че си търсят човек за длъжността “изпълнителен директор”, който да контролира всички хора, които работят за тях. Длъжността е прецедент в историята на кралското семейство.
Но не е единственият такъв – принц Уилям също отскоро се ползва с услугите на личен асистент. Новият му помощник е започнал работа в началото на месец септември, но не е придружил принца при тридневното му пътуване до Ню Йорк, съобщават GB News.
Асистентът ще се грижи за облеклото и външния вид на Уилям, като не е ясно дали по някакъв начин ще организира и дневния му график. Добрата новина за британците е, че заплатата му няма да се плаща от данъкоплатците.
Парите за личния асистент на Уилям ще идват от приходите от херцогство Корнуол, което се простира в 23 общини на Англия и Уелс. Това прави принца най-големия земевладелец във Великобритания – очаква за 2023 г. той да получи приходи от херцогството на стойност 24 милиона британски паунда.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Разводът на Джо Джонас и Софи Търнър разкри дълго пазената им тайна

По-рано този месец разбрахме, че Джо Джонас е подал документи за развод и двамата със Софи Търнър скоро ще сложат край на брака си, продължил едва четири години. И както при всяка друга раздяла, и при тази най-потърпевши май ще се окажат децата. Актрисата и музикантът имат две дъщери – на […]