Когато тийнейджър е световен номер 1 в тениса

На 12 септември Карлос Алкарас се събуди не само като новият шампион на Откритото първенство на САЩ, но и като настоящ номер едно в световния тенис според официалния ранкинг на АТР.
Испанецът е на 19 години и два месеца, когато печели титлата.
А това го превръща в най-младият тенисист в историята на спорта, достигнал първото място. И първият тийнейджър. “Събудих се мъртъв”, казва Алкарас в интервюто си за Associated Press ден след триумфалния си финал срещу Каспер Рууд. Метафората му е уместна: испанецът изигра три петсетови мача, включително и финала.
Карлос Алкарас Гарфия се ражда в Ел Пармар в испанската провинция Мурсия през пролетта на 2003 г. По същото време 22-годишният Роджър Федерер печели първата си титла от Големия шлем. А когато Карлитос, както го нарича семейството му е на четири и за първи път стъпва на корта, сънародникът му Рафаел Надал е спечелил четири, коментират от GQ.
За 19-годишният му живот Алкарас няма с кой знае какво да се похвали, освен неуморни тренировки в академията за млади тенис надежди JC Ferrero Equelite в Аликанте, което е на час от дома му.
Когато си е вкъщи, Карлос е най-нормален тийнейджър в нормално семейство с три деца. “Когато съм си вкъщи, родителите ми казват какво да правя. Нали знаете: направи това, направи онова, съвсем обикновен човек съм”, казва тенисистът пред GQ.
Нормален тийнеджър, който е номер едно в света в мъжкия професионален тенис в момента.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво Джейда Смит каза на всички хора без коса

Джейда Пинкет Смит празнува красотата си. Тя реши да поздрави всички “мои братя и сестри без коса” по повод Национален ден на голата глава в САЩ, 13 септември. За да отбележи повода актрисата качи нейна снимка с обръсната си глава в Instagram. На нея виждаме актрисата в сатенено горнище, с малки бляскави обеци и […]