Защо плаче Хали Бейли

Хали Бейли еволюира заедно с героинята си Ариел, докато заснема филма “Малката русалка”.
22-годишната актриса и певица се превръща в подводната принцеса на Disney в предстоящата игрална адаптация на анимацията от 1998 г.
В петък, 9 септември, излезе първият тийзър на “Малката русалка”. По време D23 Expo (събитие, организирано от Disney, на което компанията представя предстоящите си продукции) Хайли коментира пред People как ролята ѝ на Ариел я е променила. И защо се разплаква след приключването на снимките на дългоочаквания филм.
В самото начало, когато застава зад камерите в продукцията на Disney, Бейли не се чувства толкова сигурна в себе си и мислех наивно. Целият процес по правенето на филма сякаш отразява пътят на Ариел в търсене на себе си и откриването на своя глас.
“Определено бих казала, че влизайки в този филм, мисля, че бях много повече, просто младомислеща и малко по-несигурна в себе си толкова много”, казва тя. “Цялото изживяване на снимките, по повече от един начин, отразява пътуването на Ариел да намери себе си и своя глас.”
“Спомням си, че в края на снимките, на финалния ден, просто започнах да плача, защото наистина се чувствах сякаш съм излязла от този пашкул с Ариел”, казва Бейли.
По думите ѝ играта ѝ в “Малката русалка” и цялата работа на снимачната площадка променят живота ѝ. “Определено бих казала, че отразява това, през което преминава героинята във филма.”
Хали Бейли се надява участието ѝ в емблематичната история да донесе смисъл и послание за младата публика.
“Фактът, че ролята е изиграна от мен, от човек, който прилича на мен, цветнокожа жена, просто съм толкова благодарна за това какво моето участие ще направи за всички други малки черно-кафяви цветнокожи момчета и момичета, които ще открият себе си в мен”, смята тя. “Защото знам, че ако бях видяла себе си по този начин, когато бях по-млада, мисля, че цялата ми перспектива щеше да се промени.”
Сценарият на “Малката русалка” е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий, по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще видим звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти. Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите култови роли ще чуем гласовете на Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл. Във филма участват още Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.
Ще се гмурнем дълбоко във вълшебния свят на Ариел от 26 май в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Никой не очакваше това от Индиана Джоунс

Много от нас помним далечната 1984 г., когато всички застивахме пред киноекраните, за да гледаме “Индиана Джоунс и храмът на обречените”. Това е вторият филм от поредицата за легендарния археолог, който този път се впуска в шеметно приключение с певицата Уили Скот и 12-годишният Малчо.  Малчо или по-скоро актьорът, влязал […]