Защо в Полша недоволстват от Samsung

Група от около 1100 души в Полша се готви да заведе дело срещу Samsung и сипе упреци срещу компанията в социалните мрежи, съобщи наскоро SamMobile. 
Става дума за проблеми със сгъваемите смартфони Galaxy Z Flip и Z Fold, като потребителите се оплакват от надеждността на устройствата и липсата на адекватни сервизни услуги. 
Основният проблем изглежда е тънкият защитен слой, който покрива вътрешните екрани на устройствата и склонността му да се отлепя и да създава проблеми. 
Не е ясно точно за кои версии на Z Flip и Fold става въпрос, но помним, че първите модели действително имаха определени проблеми със защитния слой на екраните си. 
Важно е да отбележим, че тези проблеми се проявяват поне година след покупка, което води и до втория проблем на поляците – телефоните им вече са извън гаранция и много сервизни центрове на Samsung oтказват да ремонтират. 
От липса на добър сервиз се оплакват и потребители в Холандия, разкрива SamMobile.
Самите ремонти пък отнемат немалко дни и изискват фабричен рестарт на устройството, което означава, че потребителите губят данните си, ако преди това не са ги съхранили по друг начин. 
Не е ясно дали делото ще бъде входирано в полски съд, или потърпевшите ще търсят алтернативни компенсации. 
Едно подобно дело може да отнеме години и едва ли ще доведе до повече от номинална компенсация за всеки ищец. 
Много възможно е Samsung да потърси начин за извънсъдебно споразумение и да утеши потърпевшите с ваучери за нови продукти например, ако проблемите продължат. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Заляха сръбската звезда в "Игри на волята" с тотален хейт заради... СНИМКИ

Алекса е последният участник в “Игри на волята”, който успя да си извоюва място на арената, след като в последната битка в племето на Резервите пребори Елина, която напусна риалити предаването без дори да се докосне до истинското състезание.  За племето на Супергероите сръбската риалити звезда се оказа истински дар, тъй като […]