Кои са най-популярните филми в IMDb през 2022 г.

Сигурни сме, че празничното преяждане все още не е приключило и по всяка вероятност няма и да приключи, докато не се наложи да се върнем на работа.
Именно в тези дни е идеалният момент да отпуснем с нещо леко за развлечение. Като някой филм или пък сериал например. Такива има в изобилие, а 2022 г. предложи някои наистина добри попадения. Ето и кои са най-популярните и търсени заглавия в IMDb през годината.
10. X

Не е много типично, но сред най-търсените заглавия за годината попада и ниско бюджетния хорър на Ти Уест, който успя да заработи впечатляващите 14.8 милиона долара от бокс офиса.
9. “Смърт край Нил”
Своеобразното продължение на “Убийство в Ориент Експрес” от 2017 г. се оказа същинско попадение за 20th Century Studios. А дали интересът е бил висок заради самия филм, или пък заради участието на Арми Хамър в него, не знаем.
8. Everything Everywhere All at Once
Не е изненада, че филмът, в който Мишел Йео и Джейми Лий Къртис се изправят една срещу друга, се оказа най-доходоносния независим филм на A24 с впечатляващите 103 милиона долара приходи.
7. The Gray Man
Ще бъде странно, ако в топ 10 не попадне и един от най-скъпите филми на Netflix. А и наличието на Райън Гослинг, Крис Евънс и Ана де Армас само по себе си е рецепта за успех и висок интерес.
6. “Викингът”
Чарът на Александър Скарсгард е безотказен, а това важи в пълна сила, дори когато играе викинг, който е тръгнал на отмъстителна мисия. 
5. “Черната пантера: Уаканда завинаги”
Логично е интересът да бъде висок към втория самостоятелен филм за Черната пантера, защото на феновете на Marvel им беше доста интересно как Чадуик Бозуман ще бъде почетен.
4. “Топ Гън: Маверик”
На Том Круз не му трябва да е супергерой и да полети високо. Нужен му е само самолет, от който или да скочи, или да пилотира.
3. “Тор: Любов и гръмотевици”
Четвъртият самостоятелен филм за Тор бе доста очакван, защото всички фенове на Marvel и супергероите искаха да видят с какво ли ще ги изненада Тайка Уайтити този път.
2. “Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта”
Едва ли някой е изненадан от факта, че на второ място намираме още един филм на Marvel. Който на всичкото отгоре отвори пътя на много нови герои към киновселената на Marvel.
1. “Батман”
Да, топ три е окупиран от супергерои, но тук говорим за друга бира. Очевидно Робърт Патинсън и Зоуи Кравиц, режисирани от Мат Рийвс, са били доста интересни. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Петъчна доза сексапил

Последният петък от годината винаги е някак странен, защото съвсем инстинктивно ни се иска да си тръгнем от офиса още преди да сме влезли в него. Но това не е опция, затова човек търпеливо трябва да изчака работният му ден да приключи, за да се отдаде на планиране на новогодишната нощ. […]