Кой застана зад Хари и Меган и срещу кралския двор

В последните дни принц Хари отново бе в центъра на вниманието, но не заради поредното скандално изказване или съдебно дело, а покрай провеждането на игрите за военни ветерани Invictus Games в Дюселдорф от 9 до 16 септември.
Херцогът на Съсекс, който получи редица критики след напускането си на кралския двор, отново се почувства в свои води, пълноценен и обичан, когато освен обичта и подкрепата на съпругата си Меган, получи и тази на всички участници в състезанията, които му благодариха за възможността да бъдат част от неговата инициатива.
Докато бе пълноправен член на кралското семейство, Invctus Games получаваха силна подкрепа от него. неведнъж сме виждали принц Уилям и Кейт Мидълтън, който са познати като запалени фенове на спорта, по трибуните. Но след Мегзит състезанието на военни ветерани очаквано остана извън обсега на техния интерес. А това остави лошо впечатление в участниците.
Mеждувременно кралските особи отдават нужното внимание на други спортни събития. Например наскоро крал Чарлз присъства заедно с кралица Камила на Highland Games – събитие, създадено от покойната му майка Елизабет Втора.
И това доведе до разочарование в британските състезатели на Invictus Games, чиито успехи не получават това признание, което например се полага на други атлети, изявили се в различни международни състезания. Така покрай обтегнатите отношения с принц Хари и хората, трудили се дълго за медал, остават огорчени.
А според бившите военни от кралската армия, личните противоречия не бива да се прехвърлят и на подобна голяма сцена. Дори служител от британския отбор е споделил, че с увеличаването на популярността на игрите е логично да се очаква кралското семейство да изрази някаква подкрепа,  предава Daily Mail.
Междувременно източници от двореца коментираха, че членовете на кралското семейство не са задължени да се включват под една или друга форма в професионалните начинания на останалите и никой не очаква принц Хари например да изрази подкрепата си например за наградите Earthshot, които принц Уилям организира.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

След 27 години брак Хю Джакман се развежда

В Холивуд разделите са нещо много често срещано, като дори няма да е много преувеличено, ако кажем, че са ежедневие. Има обаче няколко двойки, за които повечето хора са сигурни, че не биха се разделили. Такъв пример са 54-годишният Хю Джакман и 67-годишната му съпруга Дебора-Лий Джакман. Двамата са женени […]

Subscribe US Now