Колко служители съкрати новият крал

Рокадите в английския кралски двор продължават. Страната вече има нови принц и принцеса на Уелс – Уилям и Кейт Мидълтън, а доскорошният принц на Уелс вече е крал Чарлз III, като съпругата му Камила е кралица-консорт.
Освен промяната в титлата, Чарлз и Камила сменят жилището си – вероятно съвсем скоро ще се настанят в Бъкингамския дворец.
Което пък означава, че доскорошният им дом Кларънс Хаус остава… безпризорен. Според информацията на Guardian цялото домакинство и всичките служители на имението са получили предупреждение за съкращение.
Това се е случило в понеделник, 12 септември. Става дума за около 100 души персонал, сред които са лични секретари на Чарлз и Камила, финансовият и комуникационният отдели на Кларънс Хаус, както икономите и цялата прислуга в дома.
Много от тези хора служат в домакинството от няколко десетилетия, като повечето са предполагали, че служителите на Кларънс Хаус ще се “слеят” с тези, които ще обслужват Чарлз и Камила в Бъкингамския дворец.
Новината им е била съобщена от личния секретар на краля сър Клайв Алдъртън, който обаче е обещал подкрепа и съвети на служителите на Чарлз, които останат без работа.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Футболистът и вълците

През летния трансферен прозорец обичайно се извършват най-големите, а понякога и неочаквани трансфери във футбола. Този на Диего Коста в Уулвърхямптън можем спокойно да определим като изненадващ. Роденият в Бразилия нападател е печелил два пъти титлата в Англия с екипа на Челси и два пъти тази в Испания с Атлетико Мадрид. […]