Моржът, който потапя лодки в Норвегия

Срещите с диви животни в населени места и големи градове може да са доста екзотични, но в повечето случаи крият рискове както за хората, така и за животните. За щастие един от последни такива случаи е преди всичко любопитен.
Морж с тегло 600 кг реши да прекара част от времето си в пристанището на Осло.
Фрея, както са я кръстили местните, се е появила преди десетина дни в норвежката столица, като любимото й занимание е да дреме в лодките на пристанището. Когато не се къпе във водите му. Това отчасти притеснява притежателите на въпросните лодки, които нищо чудно да потънат под значителната й маса.
Според информацията на ВВС, Фрея за първи път е забелязана в северната част на Норвегия през 2019 г. Била е засичана по крайбрежието на Великобритания, Нидерландия, Дания и Швеция, а според WWF e “родом” от Арктика.
От Норвежката агенция по риболова съобщават, че Фрея е в чудесно здраве и не застрашава хората, каквито притеснения имаше. Те обаче напомнят на хората да спазват дистанция от морския бозайник, защото, ако се чувства застрашен, все пак може да стане агресивен.
От WWF напомнят, че моржовете са защитен вид и по принцип прекарват летата в студени води. Проблемите с глобалното затопляне вероятно са накарали Фрея да стигне толкова на юг.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ваня Щерева остана по жартиери в двора на Катето Евро след... СНИМКА 18+

В къщата на Катето Евро в Кокаляне май никога не е скучно, да не говорим, че понякога градусите се вдигат толкова много, че чак предизвикват пожари след това в социалните мрежи. Наскоро актрисата показа в какво щуро и палаво настроение се намира, когато е в компанията на приятелката си Ваня […]