На чия страна са Уилям и Кейт във войната в Украйна

Принц Уилям и Кейт Мидълтън разкриха своята позиция за случващото се в Украйна. В своя Twitter акаунт те изразиха подкрепата си към президента Владимир Зеленски и жителите на страната, жертви на военните действия.
Те споделиха кратко, но красноречиво изявление: “Днес ние заставаме с президента и целия народ на Украйна, докато те смело се борят за своето бъдеще.”
Не пропуснаха да отбележат и срещата си през октомври 2020 г. с президента Зеленски и първата дама Олена Зеленска, чиято цел бе да обсъдят бъдещето на Украйна.
Изявлението на Уилям и Кейт идва броени дни, след като братът на Уилям – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, също публично обявиха съпричасността си към случващото се в Украйна.
Членовете на британското кралско семейство са само част от обществените личности, които се обявиха срещу руския президент Владимир Путин и решението му да нахлуе в Украйна с руската армия. Президентът Джо Байдън беше един от политиците, които първи осъдиха атаките с официално изявление на 24 февруари.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now