Никой не очакваше това от Доминик Монахан

Когато влиза в образа на Чарли Пейс в сериала от 2004 г. “Изгубени”, Доминик Монахан не е готов за това, което го очаква в актьорската професия. Да, вече е бил известен от ролята си на братовчеда на Фробо Бегинс от трилогията “Властелинът на пръстените” (2001-2003 г.) Мери Брендифук. Но успехът, който идва и с “Изгубени”, го превръща в истинска звезда.

И така, малко преди да стане на 30 години, на Доминик му се е наложило да се крие по улиците от обсебени фенове и дръзки папараци – точно като едни от най-успешните и разпознаваеми актьори в света. А това е нещо, което дотогава той не си е и помислял, че ще може да му се случи.
През двайсетте си години си актьорът все си е задавал въпроса: “Това ли е нещото, което бих правил до края на живота си, или в крайна сметка ще трябва да порасна и да си намеря подходяща работа?” Сега, когато е на 45 години, Доминик Монахан смята, че понякога човек може да пропусне важните неща в кариерата си, тревожейки се каква точно ще бъде следващата му работа.

Но с течение на времето и с напредването на възрастта, Монахан се научава да се наслаждава на всичко, което се случва около него в момента. Затова и рядко гледа собствената си игра на екран, пише People.
“Бил съм част от всички тези неща и моменти, не е нужно да ги повтарям, за да ги изживявам отново”, споделя актьорът.
И макар да са изминали около 15 години откакто не е гледал нито един от филмите в трилогията “Властелинът на пръстените”, Доминик признава през People, че не е гледал нито един епизод от шестте сезона на излъчвания до 2010 г. сериал “Изгубени”.
“Наясно съм, че сериалът е добър и че очевидно хората продължават да го харесват и сега”, казва той. “Ще продължат и да идват до мен с написано на ръката “Не е лодката на Пени” или ще ми казват, че Чарли е бил любимият им герой, или че децата им току-що са започнали да гледат сериала.”
Днес Доминик Монахан играе детектив Пол Сарно в драмата Moonhaven на AMC+, озвучава основния злодей в подкаст сериала на Audible за Шерлок Холмс Moriarty: The Devil’s Game.
“Наясно съм, че това, че съм на снимачната площадка, ме прави щастлив актьор. Научих се да живея и за момента”, завършва Доминик.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Светица ли е Кейт Мидълтън

Игрите на Общността на нациите в Бирмингам продължават, а различни членове на кралското семейство пристигат в града, за да наблюдават състезанията и да се срещнат с атлетите. Миналата седмица сред тях бяха и херцозите на Кембридж. Но докато принц Уилям и дъщеря му Шарлът пристигнаха с хеликоптер, Кейт Мидълтън е […]

Никой не очакваше това от Доминик Монахан

Заклетите почитатели на “Изгубени” едва ли биха си представили, че безспорният им любимец Чарли Пейс или по-точно Доминик Монахан изобщо не е очаквал да има успех като актьор. Е, поне в началото на кариерата си. Която не се забавя да потегли стремглаво нагоре, когато приема да изиграе един от най-запомящите се образи в сериала. И ролята, която му дава силен тласък към световната звездна сцена – братовчедът на Фродо Бегинс Мери Брендибък във “Властелинът на пръстените” през 2001 г.
Оказва се, че до края на 20-те си години Доминик не си е и помислял, че ще му се наложи да се крие по улиците от луди фенове и дръзки папараци. Защото вече ще е сред разпознаваемите и успешни лица в актьорските среди. Тогава “все още се борех да си помисля: “Това ли е нещото, което мога да правя до края на живота си, или в крайна сметка ще трябва да порасна и да си намеря подходяща работа?”, спомня си той.
А сега си дава сметка, че “понякога можеш да пропуснеш огромни неща в кариерата си, като се тревожиш каква е следващата работа”.
С течение на времето и напредването на възрастта, в крайна сметка Монахан се научава да се наслаждава на това, което е в момента. Да присъства тук и сега и да граби с пълни шепи от самото пътуване. От това, което му се случва. Учудва ли ни или не, това е причината, заради която той рядко гледа собствената си игра на екрана, пише People.
“Изживях тези неща изцяло, затова не е нужно да ги повтарям, за да имам опит”, споделя актьорът.
Въпреки че са изминали близо 15 години, откакто Доминик става част семейството на “Властелинът на пръстените”, германецът не е гледал нито една от частите на филма. Същото се отнася и за “Изгубени”, научнофантастичната драма на ABC, която вървеше шест сезона до 2010 г.
“Наясно съм, че това беше добро шоу и съм наясно, че очевидно хората продължават да го харесват”, казва той. След което добавя: “Хората ще идват при мен на улицата и ще пишат “Не е лодката на Пени” на ръката си или ще ми казват, че Чарли е бил любимият им герой или че децата им току-що са започнали да следят сериала.”
Пътят на актьора към върха е цветен и (очевидно според него) неочакван. Но точно заради това днес той искрено заявява, че е благодарен за живота си. И по-сигурен от всякога в нещата, които прави. “Наясно съм, че това, че съм на снимачната площадка, ме прави много щастлив актьор”, споделя той. “Научих се да живея за момента”, завършва Доминик.
Последните превъплъщения на германеца са като детектив Пол Сарно в драмата на AMC+ Moonhaven и като злодея на Шерлок Холмс в подкаст сериала на Audible Moriarty: The Devil’s Game.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Албена Вулева се пусна гола, мокра и напсува... ВИДЕО 18+

Бившата телевизионна водеща Албена Вулева съвсем му отпусна края, като се включи наскоро с доста шантаво видео от Кипър, което предизвика абсолютен пожар в социалните мрежи. “Какво ми цъкаш тука, майка ти проста! Оох, че ме дразни всичко. Виждате ли ме? Накриво ли съм, или направо”, казва Вулева, докато се самоснима. Във видеото тя […]

Subscribe US Now