Неписаната традиция, която свързва крал Чарлз и принц Алберт

Покарай книгата на принц Хари поданиците и почитателите на британската монархия малко позабравиха за предстоящото грандиозно събитие в двора тази година – коронацията на крал Чарлз, която ще се състои на 6 май.
Благодарение на друг европейски монарх обаче научаваме малко подробности за нея. Принц Алберт на Монако даде интервю за списание People, в което потвърди, че той и съпругата му принцеса Шарлийн ще присъстват на церемонията в Лондон.
“Сигурен съм, че това ще е страхотна и много вълнуваща церемония. С Негово величество поддържаме връзка, откакто е крал, но не сме се срещали лично от погребението на кралицата”, казва 64-годишният Алберт.
“Сигурен съм, че Негово величество ще добави своя личен щрих към церемонията, но какъв точно ще е той, няма как да знам.” Принцът на Монако добавя още, че децата му с Шарлийн – осемгодишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела, са прекалено малки, за да присъстват на подобно събитие.
“Не зная колко коронации на британски монарси ще видя през живота си, така че възнамерявам да се възползвам максимално от тази”, казва още Алберт. Припомняме, че церемонията по коронясването на крал Чарлз през май ще е първата от 70 години насам във Великобритания – през 1953 г. последно е коронясана кралица Елизабет Втора.
Алберт не пропуска да напомни и за дългогодишните си топли отношения с Чарлз. “Имаше един период от няколко години, когато по време на кралски събития и официални поводи – сватби, погребения, кръщенета, винаги ни слагаха заедно.”
Принцът на Монако обяснява, че по това време той и Чарлз винаги са били един до друг в процесиите на такива събития, защото са били единствените “необвързани мъже от кралски произход”. “Това си остана като наш личен виц. Продължаваме да се смеем на него”, допълва той.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Психическото разстройство, от което страда принц Хари

Извън интригите в двора и обтегнатите взаимоотношения в цялото кралско семейство, до голяма степен автобиографичната книга на принц Хари се занимава с психическите последствия от смъртта на майка му и постоянното медийно внимание около него. Това, че посещава редовно терапевт, че е пробвал халюциногенни субстанции в опит да се справи […]

Subscribe US Now