Никола Цолов с поредно постижение във F3

Никола Цолов прави силен сезон във F3 и до момента успя да запише първа победа в спринтово състезание на пистата в Монако.
Освен това записа и първи точки от основно състезание. По този начин в средата на сезона българинът се намира на 12-та позиция в подреждането.
От профилите на F3 в социалните мрежи разбираме, че Цолов е водач в една интересна и престижна класация. Оказва се, че в петте състезания до момента от сезона няма пилот, който е да е направил повече обиколки като водач на колоната от Никола Цолов.
Българинът е записал цели 38 обиколки през сезон, в които е бил лидер, а зад него остава Габриеле Мини с 27 обиколки. Това означава, че Цолов е с 11 обиколки пред втория по този показател, което е впечатляващо. Още по-интересното е, че българинът е с цели 22 обиколки пред лидерът във временното генерално класиране във F3 – Леонардо Форнароли.
Следващото състезание за Никола Цолов е този уикенд на пистата Spielberg в Австрия, а следващият уикенд ще се състезава на емблематичната Silverstone във Великобритания.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кралица Рания за първи път сподели снимки на бременната си снаха Раджуа ал Хюсеин

На 1 юни 2023 г. се състоя една от най-пищните кралски сватби – тази на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин. Той се ожени за саудитката Раджуа ал Саиф на красива церемония в Аман, на която присъстваха й принц Уилям с Кейт Мидълтън. По-малко от година по-късно дойде и новината, че младоженците […]

Subscribe US Now