Нови предизвикателства пред Уилям и Кейт

Коронацията отмина при относителен успех за крал Чарлз, който може и да успя да събере някои от световните държавни глава в Лондон за церемонията, но се сблъска и с доста противоречиви реакции от републиканци и бивши колонии.
Междувременно обаче принцът и принцесата на Уелс успяват да печелят единствено симпатии на своя страна. Явно в опит да използва инерцията от това, принц Уилям обяви и къде ще се състои церемонията по раздаването на наградите Earthshot, основани от него.
“След две години открития на важни идеи и иновации съм щастлив да съобщя, че наградите Earthshot заминават за Сингапур, където ще бъдат отбелязани новаторските решения на нашите финалисти за 2023 г.”, каза Уилям.
Дестинацията е избрана заради това, че островът е един от най-силно засегнатите от климатичните промени. А наградите отбелязват именно решения, които се справят с проблеми като замърсяване на въздуха и океаните, защитаване на природата и намаляване на влиянието на глобалното затопляне.
Миналата година принц Уилям и Кейт Мидълтън успяха да впечатлят Америка, като проведоха церемонията по раздаването на екологичните си награди в Бостън. Сега е ред на Сингапур – Earthshot Prize са предвидени за 7 ноември, потвърждават от Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Цветелина Грахич най-сетне призна за раздялата със Слави: Дойде му краят! ВИДЕО

Цветелина Грахич призна, че не е изпитвала трудности по време на съвместната си работа със Слави Трифонов, като част от “Ку-ку бенд”, където всъщност и доби голямата си популярност като изпълнител. “На мен не ми беше трудно. Аз си вършех работата перфектно. Каквото ми се казваше, го изпълнявах с желание, […]