Очакваш Чарлз, получаваш Камила

Днес, 13 февруари, крал Чарлз се завърна заедно със съпругата си Камила в Лондон. Двамата влязоха в Кларънс Хаус, след като прекараха уикенда в замъка Сандрингам, където дори посетиха неделната служба в църквата.
Причината за завръщането им са предстоящите процедури на Чарлз във връзка с раковата му диагноза, както и уговорените срещи с персонала му. Междувременно става ясно, че кралицата-консорт ще поеме някои от неговите ангажименти в предстоящите месеци.
Камила ще представлява крал Чарлз на някои от най-важните събития в кралския календар, сред които са Денят на Общността на нациите и службата на Велики четвъртък, особено важна за англиканската църква.
75-годишният Чарлз ще продължи да изпълнява официалните задължения, да получава регулярна информация за работата на правителството, да подписва документи и да провежда официални телефонни разговори, но няма да участва в публични събития.
Затова и работата на 76-годишната Камила ще се окаже важна в този период. На службата за Деня на Общността на нациите, който се пада на 11 март, тя ще представлява съпруга си, като ще има подкрепата на някои от останалите членове на кралското семейство. Очаква се принц Уилям да отправи официалното обръщение от името на баща си.
Кралският календар предвиждаше официално посещение на Чарлз и Камила в Канада през май, както и такова в Австралия, Нова Зеландия и Самоа по-късно през годината. Не е ясно дали тези пътувания са отменени, както и няма обявена дата за завръщането на краля към публични събития, пишат Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ново начало за Хари и Меган

Още докато бяха пълноправни членове на кралското семейство, принц Хари и Mеган Маркъл показаха на всички, че не са много по подчинението и предпочитат да правят това, което искат. Именно това се оказа и една от причините да се стигне до Мегзит. А след като се установиха зад океана, съпрузите задвижиха редица […]

Subscribe US Now