Около 200 участници се включиха в 50-ото състезанието по ориентиране за Купа „8-ми декември“

Около 200 участници се включиха в 50-ото юбилейно издание на състезанието по ориентиране за купа „8-ми декември“, което се проведе в КК „Златни пясъци“. Надпреварата се организира от СКО „Академик“, с подкрепата на Община Варна. 

Участниците бяха разделени в 22 възрастови групи. В групата при дамите, най-бързо маршрута от 4 км премина Наталия Атанасова от варненския СКО „Бегун“, следвана от Лидия Иванова „Компас крос“ /Русе/ и Виктория Генева СКО „Бегун“. При мъжете, маршрутът беше 4,5 км., а първи става Владимир Атанасов, следван от Стефан Димитров от „Компас крос“ и Милен Русев, от „Бегун“. Във възрастова група М45, на победителя Даниел Николов, бе връчен специален Приз „Краси Митев“, като с наградата домакините почитат паметта на един от своите състезатели. 

 

В отборната надпревара с най-много точки и носител на 50-ата Купа „Академик“, стана СКО „Бегун“ с 200 т пред „Мадарски конник“ /Шумен/ със 191 т. и „Абритус“ /Разград/ със 159 т. Извън стълбичката са тимовете на „Компас крос“, „Вариант 5“ /Търговище/, „Добротица“ /Добрич/ и „Истрос“ /Русе/. По традиция домакините не участват в отборното класиране, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. 

 

Next Post

Организират тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от отработени масла

Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от отработени масла ще се проведе в периода от 1-ви декември до 3-ти декември, включително, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Инициативата се провежда съвместно с организацията по оползотворяване на отработени масла „Ойл Рециклейшън“. По време на […]