Как започна годината за принц Фредерик

От 1 януари 2023 г. в кралското семейство на Дания настъпиха някои промени. Децата на по-малкия син на кралица Маргрете принц Йоаким вече не носят титлите “принц” и “принцеса” – нещо, което виждаме на официалния сайт на датската монархия.
В същото време обаче годината започва вдъхновяващо за престолонаследника. Принц Фредерик става патрон на Копенхаген като Световна архитектурна столица през 2023 г. Решението столицата да бъде такава е на ЮНЕСКО и на Международната асоциация на архитектите.
Като такъв Фредерик ще участва в редица събития през годината, като първото е откриващата церемония на архитектурната година на 17 януари в кметството на Копенхаген.
“Устойчиво бъдеще за всички” (Sustainable Futures – Leave No One Behind) e основната концепция, която Копенхаген, принцът и архитектурният свят ще защитават през тази година. Кулминацията на събитията, свързани с архитектура в датската столица, ще е Световния конгрес по архитектура, който ще се състои там между 2 и 6 юли, съобщават от Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как феновете й разкриха къде е била Рене Зелуегър за Коледа

Коледните празници са време, което да прекараме със семейството и най-близките си хора. Разбира се, звездите не правят изключение от това и дори ни демонстрират с публикации в социалните медии щастието си край семейното огнище (буквално и преносно). Рене Зелуегър не е сред тях – актрисата открай време пази личния […]