Осъдиха участник от “Фермата” за 50 000 лв.

Участникът в последното издание на риалити шоуто „Фермата“ – чепеларецът Виктор Каров, ще трябва да връща близо 50 000 лв. на Министерството на отбраната.

Любимецът на телевизионната публика бе осъден от Окръжния съд да възстанови средствата, които държавата в лицето на военното ведомство, е платила за обучението му във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.
Виктор бил приет във военноморското училище през лятото на 2013 г. Тогава подписал договор със 15-годишен срок, от които 5 години обучение и 10 години за изпълнение на военна служба като професия след завършване на обучението.

Завършил обучението си през 2018 г. „Випуск Ботевски“ и е придобил звание лейтенант. Започнал работа във военно формирование 38920 във Варна като командир на газотурбинна и моторна група в електромеханична бойна част на фрегата. През февруари 2019 г. обаче подал предизвестие за напускане.
От Министерството на отбраната е бил поканен доброволно да плати в едномесечен срок неустойката за неизпълнената част от договора – 41 740 лв, за 9 години 3 месеца и 12 дни, през които той няма да служи.
27-годишният чепеларец поискал да сключи споразумение, но след като било изготвено от служителите в министерството, той не го подписал.
Така се стига до завеждане на дело в Смолянския окръжен съд от служебния министър на отбраната Георги Панайотов. В писмения си отговор до съда Виктор Каров не оспорва предявения иск, който счита за основателен, но оспорва размера на сумата. По време на делото назначена експертиза, която излиза със становище, че дългът на Виктор към министерството е 41 741,21 лв., както и лихва за забава 8 558,14 и 4 841,11 съдебни разноски, пише смолянския сайт “Отзвук”. 
Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Виктор Каров бе един от фаворитите във „Фермата“. Представен бе като строителен предприемач, уравновесен, анализиращ, трезво мислещ млад мъж. Служил е на легендарната фрегата „Смели“, плавал е като механик за голяма танкерна компания. Като моряк, далеч от дома осъзнал, че неговият пристан е Чепеларе и се върнал в родния град. Работи като строителен техник и ръководи малката фирма на баща си за сглобяеми дървени къщи. Притежава солидни технически и строителни умения, физическа издръжливост, лидерски качества и фермерски познания. Свири на гайда, акордеон и пиано.
Чепеларецът напусна реалити формата месец преди финала, след като падна на Арената от най-добрия си приятел в стопанството Пламен Пеев. „Тръгвам си като победител. Късметът винаги е бил на моя страна и съм бил част от организации, изпълнени със съдържание, смисъл, традиция и послание. „Фермата“ е една от тях. Благодаря от сърце на всички. Няма да взема стоте хиляди лева, но вярвам, че парите не са причина за това, което сме, а следствие от това, което сме. Играйте, без да мислите за наградата!“, призова останалите участници Виктор./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Златка Райкова бременна от тенисиста! Чуди се дали да остави бебето

Златка Райкова е забременяла спонтанно от арменеца Карен Хачатрян и сега е изправена пред огромна дилема. За това съобщават столични клюкари, след като засичат плеймейтката пред клиника „Надежда“. Моделката дори е снимана от папараци пред кабинета за проследяване на бременност, като по думите на очевидци имала угрижен вид и била […]

Subscribe US Now