Отново скандал с Мис САЩ – защо недоволството към Мис Алабама е двойно

Преди дни американците избраха своята поредна мис в конкурса Miss National American 2024. Това е 23-годишната Сара Миликен от Алабама, която спечели короната, но веднага след това попадна под обстрел от нападки заради външния си вид.
В онлайн пространството започнаха да валят обидни и подигравателни коментари, които изтъкват наднорменото ѝ тегло. Не липсваха обаче и такива в нейна подкрепа. Някои хора напомниха, че за цялостната същност на човек трябва да се съди по характера, а нейни познати я определиха като “млада дама със златно сърце, която ще подаде ръка на всеки нуждаещ се”. Други се зарадваха, че най-накрая виждат момиче на подобен конкурс, което не изглежда прегладняло и с външен вид, правен като по калъп.
След острите коментари Мис Алабама Сара Миликен показа, че може да им устои. И изтъкна, че винаги е искала да разпространява позитивизъм и това сега я поставя в позиция да прави точно това.
Победата ѝ идва след три опита в конкурса, а самата тя споделя, че е била шокирана от реакцията след това и че е получила голяма подкрепа. Само в първата нощ, след като печели короната, е получила нови 2500 последователи в Instagram и Facebook.
“Без значение как изглежда тялото ви, независимо откъде идвате, можете да направите всичко, което решите”, са думите на Сара Миликен след победата ѝ.
Сагата покрай нейното коронясване обаче не приключва дотук. Защото няколко бивши носителки на титлата поставят под въпрос легитимността на нейната. По думите им тя не бива да бъде наричана Мис Алабама, тъй като дори не се е състезавала в официалния конкурс за Мис Америка.
Бившата победителка в Мис Алабама – Ейми Бет Шейвър, твърди, че изобщо не знае какво представлява състезанието, в което е участвала Сара Миликен. Според Ейми Бет се признава само една титла Мис Алабама, която после отива и на конкурса Мис Америка. Освен това обаче ма Мис Алабама САЩ, която пък отива на конкурса Мис САЩ.
“Мис Америка сега е на 101 години и след това е Мис САЩ, която участва в конкурса Мис Вселена. Но тази National American Miss, никой не е чувал за нея. Дори не знам какво е”, уточнява Ейми Бет Шейвър.
Тя допълва също така, че Мис Америка притежава правата върху титлата “Мис Алабама” и е погрешно тази титла да се използва за различен конкурс.
“Ако сте човек от конкурса, участвате само в Мис Америка или Мис САЩ”, казва бившата Мис Алабама.
Победителката в Мис Алабама САЩ за 2024 г. е Даян Уестховен, пише Daily Mail.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изненадващата нова татуировка на Анджелина Джоли

Анджелина Джоли добави в портфолиото си и награда за театър. Тя получи първата си награда Тони през изминалия уикенд за мюзикъла The Outsiders, който продуцира заедно с най-малката си дъщеря Вивиън Джоли. 49-годишната Анджелина се появи на червения килим на театър David H. Koch в Ню Йорк, облечена в зашеметяваща […]

Subscribe US Now