Как да върнем формата на свит при пране вълнен пуловер

На всеки се е случвало да пусне светло пране с един забравен червен чорап, след което се сдобива с цяла пералня розови дрехи. Или да изпере на висока температура плетена дреха, която след това е с размер като за тригодишно дете.
Не е нужно веднага да хвърляме свилата се дреха. Вместо това има начин да върнем първоначалната форма и размер на вълнен пуловер, памучна тениска или джинси. Ето стъпките, които да спазваме.
Пълним леген с хладка вода, в която добавяме бебешки шампоан или около 1/3 чаша омекотител. Пускаме вътре свилата се дреха и я оставяме да кисне около 10 минути – за това време нишките се отпускат.
Отцеждаме водата, без да изплакваме дрехата. Върху чиста хавлиена кърпа опъваме пуловера, като се стараем да придобие обичайната си форма, след което навиваме кърпата заедно с мократа дреха. Целта е да попие възможно най-много от водата.
След това опъваме плетената дреха или джинсите върху равна чиста повърхност, където ги оставяме, докато изсъхнат напълно, пише Pervention.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Брад Пит в позната компания

Въпреки драматичната раздяла с Анджелина Джоли и не особено блестящите отношения с децата му, Брад Пит явно е успял да намери баланса в живота си. Той работи по няколко нови филма, а очевидно и личният му живот съвсем не е занемарен. Той се появи на поредно публично събитие под ръка […]

Subscribe US Now