Защо Риана няма да получи нищо за шоуто си на Супербоул

Беше ни пределно ясно, че за Супербоул 2023 ще се говори много дори след самото събитие. Не толкова заради това кой е новият шампион на NFL, а заради изпълнението на Риана на полувремето.
Все пак това бе първото появяване на сцена на барбадоската изпълнителка от около седем години. Но не очаквахме, че с появата си, че ни изненада толкова много. Е, направи го, показвайки, че е бременна за втори път.
И съвсем логично се оказа, че тези 14 минути, в които Риана пееше някои от най-популярните си песни, са били гледани от повече хора, отколкото самият мач между Филаделфия Ийгълс и Канзас Сити Чийфс. Според данни на FOX Sports, изпълнението на Риана е било гледано от 118.7 милиона души, докато самият мач от 113 милиона.
Но въпреки това изпълнителката не е и няма да получи никакъв хонорар за качването си на сцената. Причината се крие в правилата на NFL и всъщност нито един изпълнител през годините не е получавал пари за шоуто, което предлага на зрителите.
От NFL обаче покриват всички необходими разходи по организацията и осъществяването на шоуто. Въпреки всичко изпълнителите получават някакви пари по профсъюзна скала, която е гарантирана от синдикален договор, пише People.
Но не тези пари, колкото и да са те, са целта на всеки изпълнител. Всъщност е възможността да бъде гледан от над 100 милиона души, което неимоверно ще му донесе дивиденти. В повечето случаи изпълнителите се радват на повишена продажба на музиката си след изява на Супербоул.
И ако The Weeknd и Dr. Dre са похарчили по около 7 милиона долара за шоуто на полувремето на Супербоул, то за момента не е ясно колко пари е струвало на Риана, за да организира изпълнението си. Но от WIRED твърдят, че в шоуто са взели участие 80 танцьори и седем музиканти. Докато цели 800 души са били необходими, за да бъде организирано и създадено това, което видяхме.
Ефектът на Супербоул е много очевиден, когато погледнем огромното увеличение в стриймванията на песните на Риана. Според Variety, стриймванията на музиката на изпълнителката в Spotify са се увеличили с 640% в САЩ. “We Found Love (feat. Calvin Harris)” пък е била най-търсената песен в Shazam по време на изпълнението на Риана. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Диона се видя в чудо, нейни фенове си татуираха лицето й върху... СНИМКИ

Запалени фенове на певицата Диона решиха да я изненадат по доста оригинален начин. Група нейни фенчета си татуираха лика на певицата и нейното име на ръцете си.  Певицата получи маслените рисунки на снимки и видимо не успя да се сдържи при тази мила гледка. Преслава, Борис Дали и Джена също […]

Subscribe US Now