Перфектната вечеря за Свети Валентин

Когато решим, че вечерята за Свети Валентин ще е вкъщи, а не в ресторант, винаги има риска от романтична вечерта да се превърна в изтощително кулинарно предизвикателство. Освен ако не сме избрали лесно за приготвяне, но достатъчно секси блюдо.
Като фондю например – какво е по-секси от разтопено сирене и бутилка охладено бяло вино?
Има няколко правила, които да спазваме, за да получим гладко и апетитно домашно фондю. Първото е да изберем подходящи и качествени сирена. Те трябва да са меки и кремообразни, например грюер, ементал, фонтина, гауда, комте, ементалер. Чедърът също е подходящ, макар с него вкусът да не се доближава до оригиналния швейцарски.
Второто е да се сдобием с уред за фондю, защото без него приготвянето ще е по-трудно. Както и с хубаво бяло вино, което е необходимо за “разреждането” на фонюто. Подходящи са совиньон блан, шардоне, пино гриджо.
Трето и много важно правило – след като сме настъргали и пуснали сирената във формата да се топят, трябва да бъркаме постоянно. Но не с кръгови, а със зигзагообразни движения. Иначе рискуваме да се сдобием с топка сирене.
Четвърто правило – без бързане. В крайна сметка това е част от чара на фондюто – че се приготвя бавно и постепенно пред очите ни. За топене в него може да ползваме както хапки хляб, така и резени ябълки, моркови, червена чушка, чери доматчета и дори бекон.
Пето (и най-романтично) правило – който изпусне залък в купата с фондю, трябва да целуне другарчето си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

"Сървайвър" раздели актрисата Силвия Петкова и мъжа й Зоран СНИМКИ

Дълга раздяла е белязала отношенията на актрисата Силвия Петкова и мъжа й, режисьора Зоран Петровски. След пет години семеен живот двамата са били подложени на изпитанието да се намират на 10 000 км един от друг. Причината – оказа се, че Зоран е един от участниците в дългоочаквания нов сезон […]