По какво си приличат Илон Мъск и Доналд Тръмп

Отдавна на всички е ясно, че Илон Мъск е личност с непримирим дух. Едва ли щеше да бъде и толкова успешен бизнесмен, ако не притежаваше това качество.
Основателят на Tesla и SpaceX продължава да изразява своето недоволство и критики към Twitter, а най-забавното е, че това се случва чрез постове именно в социалната мрежа.
Мъск продължава да настоява свободно да публикува съдържание, свързано с автомобилната си компания, дори и след като при последния развой на събитията регулаторните органи на САЩ категорично отказаха.
Съвсем очаквано, милиардерът реагира остро и критично, а последният му пост гласи следното: “След като Twitter служи като на практика обществен площад, да не се придържа към принципите на свобода на словото, е основно нарушение на демокрацията. Какво трябва да се направи?”
И сам отправя и въпроса дали е необходима нова платформа.
Очевидно бизнесменът иска да предприеме друг подход като разшири професионалните си дейности и с признанието си показва, че сериозно обмисля създаването на нова социална мрежа, пише CNN.
Не би било прецедент влиятелна фигура да прибегне до подобна инициативност с цел да извоюва свободата на словото си, така, както я разбира. Остава ни да проследим как ще развие Мъск плановете си по иначе утъпканата вече пътека от не кой да е, а бившия президент на САЩ.
След като през януари 2021 г. Twitter забрани на Доналд Тръмп да публикува постове, 12 месеца по-късно американският президент основа собствената социална мрежа, която нарече Truth Social.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ирен Кривошиева пред БЛИЦ: Важно е какво имаш в ума и в душата, материалното днес го има, утре не!

Ирен Кривошиева влиза в обувките на Анастасия в новия сериал на Нова тв “Лъжите в нас”, а съдбата, която пресъздава, се оказва доста нелека. И съвсем не опира само до актьорски майсторлък, а най-вече до човешки прочит, какъвто именно прави и актрисата. В този разговор тя е без сценарий и […]

Subscribe US Now