По-слаба и по-силна от всякога – Селин Дион показва трудния си живот в I Am:Celine Dion

Преди около година Селин Дион отложи световното си турне заради влошено здравословно състояние. Тогава разбрахме, че тя страда от синдрома на скования човек. А в последните месеци научаваме все нови подробности за това как живее с тази диагноза, но доста рядко виждаме певицата на публични места.
Изглежда обаче това, което е споделила до този момент, е само малка част от случващото се с нея. А цялостната картина избра да покаже в документалния филм I Am:Celine Dion, чиято премиера беше тази седмица. Тя се появи на събитието и не успя да скрие сълзите си от бурните аплодисменти, които прозвучаха след финалните надписи. А нейна подкрепа в този момент бе синът й Рене-Чарлз Анджелил.
В продукцията на Amazon Селин Дион разкрива как изглежда ежедневието й с болестта, за която вероятно мнозина не знаят достатъчно. В по-голямата част от 100-минутния филм певицата е без грим с вързана коса, за да се допринесе към търсената непринуденост и в никакъв случай режисираност на кадрите.
В един момент я виждаме по пижама в луксозното й имение в Лос Анджелис, а в следващия отново е в медицинско заведение за поредната терапия с кръвна плазма. Често си позволява да плаче пред камерите заради несправедливостта рядкото неврологично заболяване да вземе за “заложник” нейното тяло и нейния глас и така да я лиши от възможността да прави това, което й доставя най-голямо удоволствие – да пее и да бъде на сцената.
Режисьорът Рене Тейлър обяснява, че не е направила този филм, за да спечели симпатии към певицата, но, според нея, е невъзможно това да не се случи. Със сигурност някои сцени предизвикат и съжаление, и тъга, а може би и сълзи.
Като тези, в които виждаме как Селин Дион два дни се бори с гласа си в звукозаписното студио, за да звучи той, както на нея й се иска. И това е първият й опит от две години насам. 10 минути по-късно я виждаме да прави обичайните си упражнения по разтягане със своя физиотерапевт, когато получава спазми в цялото тяло – поредната тежка проява на синдрома на скования човек, обяснява USA Today.
Тя не може да говори, тялото й е буквално сковано, очите й са широко отворени, без да може да мига, а само устните й леко потреперват. Тогава охрана й я вдига, поставя я да легне и й впръскват специален назален спрей за освобождаване на блокиралите мускули. А когато коментират с режисьора дали тези смущаващи кадри да бъдат включени във финалната версия, певицата няма никакви колебания, защото знае, че само така хората наистина ще разберат що за коварна болест е това.
I Am:Celine Dion я показва не само в светлината на нейното здравословно състояние, но и като личност – мила и ярка, обича често да преиграва и да се държи глуповато и трудно може да завърши едно изречение, без да започне да си припява.
Акцентира се и върху нейното семейство и това как здравето й се отразява и на най-близките до нея. Включени са и ценни кадри от семейния архив като например видео, на което виждаме покойния й съпруг Рене Анджелил да реже пъпната връв на вина им Рене-Чарлз.
Друг важен акцент от документалния филм е посланието, че Селин Дион никога няма да се предаде. Въпреки че може да си позволи да не излиза повече на сцената и да се отдаде на почивка, за нея е от съществено значение да възвърне отново гласа си – иначе не би се чувствала себе си. “Ако не мога да тичам, ще ходя. Ако не мога да ходя, ще пълзя. Но няма да спра”, категорична е тя.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Две Олимпийски игри и една квалификация по-късно - 46-годишната плувкиня, която не спира да се състезава

Както добре знаем, кариерата на спортистите няма как да е много дълга, тъй като дълги години наред им се налага да надскачат предела на физическите си възможности. Но плувкинята Габриел Роуз, която е вече на 46 години, доказва, че за нея възрастта е само число и продължава да се състезава. […]

Subscribe US Now