Почина Матю Пери

Вчера, 28 октомври, в дома си в Лос Анджелис, почина звездата от сериала “Приятели”. 54-годишният Матю Пери е намерен безжизнен в джакузито си и като основна причина за смъртта му се посочва удавяне.
Не са открити следи от насилие, както и наркотици, предават говорители на актьора и местните власти. Тепърва разследването ще уточнява допълнителни подробности около случилото се.
Матю Пери стана световноизвестен с ролята си на Чандлър Бинг в сериала “приятели”, който се излъчва в 10 сезона от 1994 до 2004 г. Участва и в редица кино продукции. Освен като актьор, се изявява и като продуцент, и като сценарист.
“Съкрушени сме от кончината на нашия скъп приятел Матю Пери”, пишат в изявление от Warner Bros. Television Group – компанията, която продуцира “Приятели”. “Матю беше невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството ни. Въздействието на неговия комедиен гений се почувства по целия свят и наследството му ще продължи да живее в сърцата на много хора. Това е сърцераздирателен ден и ние изпращаме любовта си към семейството му, любимите му хора и всички негови предани фенове”, предава LA Times.
Канадският премиер Джъстин Трюдо също реагира след новината за смъртта на актьора с пост в профила си в Х(Twitter), определяйки я като “шокираща” и “натъжаваща”. “Никога няма да забравя игрите в училищния двор, които играехме, и знам, че хората по света никога няма да забравят радостта, която той им донесе”. “Благодаря за целия смях, Матю. Бяхте обичан – и ще липсвате”, пише още той.
Познат като вечно усмихнат и със страхотно чувство за хумор както на екрана, така и на живота, Матю Пери има и своя тъмна страна, за която говори открито в биографичната си книга “Приятели, любовници и голямото ужасно нещо” – зависимостта към алкохола и наркотиците.
Актьорът признава, че е изпил първата си чаша, когато е на 14, а на 21 е осъзнал, че страда от алкохолизъм. От тогава е похарчил милиони долари в опити да се излекува и неведнъж е би в специализирани клиники. Употребата на алкохол и наркотици му причинява и сериозни здравословни проблеми през годините. През 2018 г. оцеля по чудо след разкъсване на дебелото черво.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

След скандал с Рачков: Геро заби нож в гърба на НоваТВ и отиде при конкуренцията

Герасим Георгиев-Геро заби нож в гърба на продуцента Маги Халваджиян и на Нова телевизия, където се изявява от години. Пълничкият актьор хукна при конкуренцията и разочарова досегашните си работодатели.  Из коридорите на телевизията се говори, че Геро е имал сериозен скандал с Димитър Рачков зад кусилите на неговото шоу и […]