Погребението, което ще събера кралските фамилии на Европа

На 10 януари 2023 г. почина Константин Втори – последният крал на Гърция, който беше свален от престола след военен преврат през 1967 г. Той беше на 82 години, а в последните месеци здравето му беше влошено, което му попречи дори да присъства на погребението на кралица Елизабет Втора в Лондон.
Новината за смъртта му в частна болница в Атина разтърси няколко кралски двора в Европа, с които Константин и семейството му са свързани по различни начини.
След като той е свален от трона, а монархията в Гърция премахната през 1973 г., Константин и семейството му живеят в изгнание в Лондон. Това обаче не е единствената връзка с фамилия Уиндзор – принц Филип, покойният съпруг на кралица Елизабет Втора, е първи братовчед на бащата на Константин. Самият Константин пък е втори братовчед с настоящия крал Чарлз, както и кръстник на принц Уилям.
Съпругата на крал Константин – Ан-Мари, е сестра на датската кралица Маргрете Втора. Което сродява семейството му с кралския двор на Дания.
Близка е връзката и с този на Испания – сестрата на Константин София се жени за Хуан Карлос Втори, който става крал на страната и е баща на настоящия крал на Испания Фелипе.
Затова не е чудно, че почти всички монархически фамилии в Европа страдат от смъртта на Константин Втори. Голяма част от тях ще се съберат край Атина в кралската гробница Татой, където на 16 януари ще се състои погребението му, съобщават от Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дъщерята на Наталия Гуркова я задмина по хубост СНИМКА

Мис България 1998 г. Наталия Гуркова най-накрая показа пораснала си дъщеря Джорджия, която май ще надмине майка си по красота.  Момичето блести с неземна красота и успя да прикове всички погледи в социалните мрежи. Наталия е щастлива, че всички забелязват колко красива е нейната дъщеря и приема като комплимент думите, […]

Subscribe US Now