Лъжите за детството си, които Мъск опроверга

Илон Мъск е не само един от най-богатите, но и от най-коментираните хора в света. Бизнес ходовете му днес стават достояние на всички, но има периоди от миналото му, които са сглобени предимно от предположения и спекулации – като детството му например.
Най-често се казва, че 77-годишният Ерол Мъск е притежавал изумрудена мина в Южна Африка и е бил много богат и влиятелен. Това обаче не е твърдение, измислено просто така. Самият Илон е признавал, че това са думи, които е чувал от баща си, но през годините така и не е успял да докаже, че са истина. 
Но на хората само това им трябва, за да сглобят истории, в които милиардерът успява в начинанията са благодарение на солидна финансова подкрепа от родителя си. И явно на Мъск вече му е омръзнало да ги слуша и реши да разкаже своята гледна точка – в Twitter, разбира се.
Той написа първо, че все още няма някакви доказателства, че въпросната мина на баща му въобще съществува. Обърна се и към последователи си, че иска да види снимка на тази мина и да разбере къде точно се намира.
Освен това категорично заяви, че не е получавал никакво наследство или големи парични подаръци от никого, а баща му е спрял да го издържа след гимназията. Дори напротив – той и брат му са помагали със средства на Ерол, който е успял да доведе до фалит своята малка инженерна компания.
А след това допълни, че е израснал в семейство със среден стандарт на живот, но въпреки това не е имал щастливо детство. Не скри обаче, че баща му му е дал ценни основни познания по физика, строителство и инженерство, които за Ерол са били “по-важни от парите”.
Мей Мъск, майката на Илон, също се намеси в дискусията в социалната мрежа с желанието да разбере повече за прословутата мина на бившия си съпруг. И попита защо ако наистина тя е съществувала, синът им е трябвало да спи на матрак на пода в едностаен апартамент като дете, цитират я от Business Today.
Сагата с мистериозната мина за скъпоценни камъни на Ерол Мъск обаче не е от сега. Преди няколко месеца Мъск заяви в Twitter, че дава един милион доджкойна на този, който му представи доказателство за нейното съществуване. Е, явно такъв човек не се е намерил и досега, а милиардерът публично изобличи баща си като лъжец.
За да защити честта си, Ерол говори пред The Sun и опроверга твърденията на сина си. По думите му, самият той също е посещавал въпросната мина в Замбия само веднъж и с него е бил именно Илон.
Тогава е трябвало да натоварят скъпоценни камъни и да се върнат с тях обратно в Южна Африка. А преживяването определя като “гадно”. Четири дни не са имали нищо за ядене, освен сушена и смляна царевица, а Илон така и не е хапнал нищо.
Двамата се оказали и под заплаха да бъдат арестувани, защото Илон е пътувал с паспорта на брат си, който бил изтекъл преди шест месеца. Не е искал обаче да се крие и да направи нещо “незаконно”, а за щастие се разминали само с глоба. Днес пък историите на двамата коренно се разминават и вероятно истината отново е някъде по средата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Прецедент в "Стани богат": Билалов призна за рушвет от участник и показа пред всички... СНИМКИ

За първи път в историята на “Стани богат” водещият признава, че е взел рушвет от участник! Най-неочаквано във вчерашния епизод един подарък провокира Михаил Билалов да каже тези думи пред цяла България. Участникът срещу него на стола на богатството бе Росица Кръстева – финансов директор и главен счетоводител в агенция БЛИЦ! И […]