Поредното нещо, в което Чарлз замени кралицата

Крал Чарлз бавно и едва забележимо започва да демонстрира с какво ще е по-различен монарх от майка си Елизабет Втора. Той се обяви за “по-обрана” монархия, планира относително скромна церемония по коронацията си и защитава културното, и етническо разнообразие на държавата си.
Преди ден бяха показани и първите марки на Британските кралски пощи със силуета на Чарлз на мястото на този на Елизабет. На тях виждаме новия крал в профил и без корона, а изборът на илюстрации на марките е повече от символичен.
Цялата нова серия е с образите на популярни градински цветя като роза, слънчоглед, лилия, ирис, далия, божур. С това кралските пощи припомнят една от големите страсти на Чарлз – градинарството.
От 1968 г. насам пощенските марки на Великобритания неизменно включват силуета на кралица Елизабет Втора. Останалите такива все още ще се ползват, докато количествата им не бъдат изчерпани. От ВВС поясняват, че марките с цветята най-вероятно ще влязат в обръщение от следващия месец.
Филателистите имат възможност да си ги поръчат още сега от тук.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Както прави Тита? Раздава ритници и крошета на... СНИМКИ

Виждали ли сте Тита как раздава ритници и крошета? Отговорът вероятно е не, защото досега тя не е показвала какви ги върши, когато й се отдаде такава възможност. Новоизлюпената фолкпевица, която неотдавна смени музикалния жанр, отново нагорещи феновете си с кадри от ринга, където демонстрира изненадващи бойни умения. Тита показа […]