Продължават ли проблемите за кралица Маргрете

Датският кралски двор беше от онези в Европа, които през изминалата година претърпяха известни сътресения. Малко след смъртта на кралица Елизабет Втора Маргрете остана единствената действаща кралица в света. И предприе някои промени.
Датската кралица обяви, че отнема титлите принцове и принцеса на децата на по-малкия си син принц Йоаким. Тя обясни решението си с тенденциите за модернизиране и олекотяване на монархиите в света. Както и с мисъл за внуците си, които така няма да са “натоварени” с определени очаквания към себе си.
Макар новината да не беше приета леко от семейството на Йоаким, отношенията са принца с майка му все пак са стабилни. Виждаме го и по новите портрети на кралското семейство, които бяха публикувани преди ден на официалния сайт, както и Instagram профил.
Те са по повод 50-та годишнина на Маргрете на трона, която се отбелязва през 2022 г. Виждаме 82-годишната кралица в компанията на престолонаследника принц Фредерик и съпругата му принцеса Мери, както и с по-малкия си син принц Йоаким и неговата съпруга принцеса Мари.
Снимките, правени през септември в двореца Кристиансборг, излизат няколко дни преди голямата промяна на семейството на Йоаким – от 1 януари 2023г. децата му Николай на 23 г., Феликс на 20 г., Хенрик на 13 г. и десетгодишната Атена вече не са принцове и принцеса.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Приключи ли всичко между Емили и Пийт

След раздялата и развода си Емили Ратайковски отново се впусна в света на срещите и хората, които търсят любовта. И ако за кратко бе свързвана с Брад Пит, то за по-дълго и сериозно излизаше с Пийт Дейвидсън, на когото също не му върви особено в любовта. И ако само преди месец изглеждаше, […]