Промяната, която крал Фредерик направи

Днес се навършват точно десет дни от официалната абдикация на кралица Маргрете Датска. На престола вече е синът й Фредерик, като още първите му дни като монарх започнаха с редица ангажименти.
Един от тях беше изпращането на поздравителни картички на поданиците му, които навършват 100-годишен юбилей. Именно на една такава картичка виждаме и новия подпис на 55-годишният Фредерик.
Името на новия крал е последвано от главно R, което идва от латинското rex – “крал”. По същия начин се подписва и британския крал Чарлз, който поставя R след името си на всички официални документи.
По същия начин се подписваха и предишните монарси на Дания и Великобритания кралица Маргрете и кралица Елизабет Втора. И двете добавяха латинската буква за кралица – regina. Любопитното е, че същото прави и съпругата на Чарлз.
Камила поставя R след подписа си, откакто съпругът й стана крал. Тя обаче е само кралица-консорт, а не монарх или кралица-регент. Единствено във вторите два случая е допустимо да използва R, пишат People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дуейн Джонсън влиза отново в кеча (но този път като шеф)

Дуейн Джонсън несъмнено е сред легендите в кеча и е успял да остави своя отпечатък в Световната федерация по кеч (WWE). Вече от доста години Скалата е извън ринга и се е посветил както на актьорската си кариера, така и на развиването на различните си бизнеси. В различни случаи обаче […]

Subscribe US Now