Разочароващо развитие за Чарлз и Камила

Откакто през септември миналата година Чарлз стана крал (и постави рекорд като най-дълго чакалия престолонаследник в английската история), постоянно се сблъсква с перипетиите от новата си позиция. Неколкократните протести при негови обществени прояви и цялостната му непопулярност са само част от нещата.
Към тях сега можем да добавим и провал на първото му официално посещение извън страната откакто носи титлата крал Чарлз Трети. На 26 март той и съпругата му трябваше да пристигнат във Франция, където да останат до 29-и, след което да заминат за Германия.
Визитата на Чарлз и Камила, както и срещата му с Еманюел и Бридижит Макрон, се отменят. Причината са масовите стачки и безредици в Париж и цялата страна, които се усилиха от този четвъртък. Хората излязоха на улиците заради спорна пенсионна реформа, която увеличава възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.
“Държавното посещение на краля и кралицата-консорт във Франция се отлага. Техни величества очакват с нетърпение възможността да посетят Франция веднага, щом това е възможно”, се казва в изявление на Бъкингамския дворец.
Първоначалната им програма предвиждаше официален прием във Версай, посещение в Бордо, където Чарлз и Камила да видят последствията от летните пожари в региона, визита при производители на органично вино, както и откриване на британско консулство в Бордо.
От Guardian пък цитират Сандрин Русо от еко партията Ecologie Les Verts: “Много по-важно е да бъдат чути протестиращите, отколкото да опъваме червените килими за посещението на краля”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Елтън Джон в 30 факта

Днес, 25 март, рожден ден празнува британският певец, пианист и композитор Елтън Джон.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now