Събират подписи за референдум срещу въвеждането на еврото

Подписка за свикване на национален референдум с въпроса „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в България?“ стартира от днес партия „Възраждане”.

„Левът е последното българско нещо, което остана, и за нас е важно да го опазим заедно с финансовия суверенитет. След влизането в Еврозоната България изцяло ще загуби правото за взимаме на самостоятелни финансови решения. Невинаги решенията, които са полезни са силните държави в Еврозоната, са такива и за България. Правителството се опитва сляпо да вкара България в Еврозоната. Като резултат ще бъде свален валутният борд и и ресурсите, които го обезпечават. Поне 12 млрд. евро ще бъдат освободени. Това много ни притеснява, понеже видяхме какво се случи с КТБ”, коментира зам.-председателят на „Възраждане” Георги Георгиев.

Лидерът на партията Костадин Костадинов определи кампанията запазване на българския лев като началото „борба за запазване на остатъчния български суверенитет и оцеляването на българската държавност”.

Засега единственото място, където се събират подписки във Варна, е пред хотел „Черно море”. Пунктове ще бъдат разкрити и в по-отдалечените от центъра квартали.

Dariknews.bg

Next Post

Видео: Славия е на финал след победа над Ботев с 1-0

Славия победи Ботев (Пловдив) в среща-реванш от полуфиналите за Купата на България с 1-0. Единственото попадение отбеляза Ивайло Димитров от дузпа. СЛАВИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 1:0 (1:2 в първата среща) 1:0 Димитров (66-дузпа)СЛАВИЯ: Георги Петков, Костадин Велков, Стефан Велков, Славчо Шоколаров, Владислав Узунов (72-Емил Мартинов), Стефан Велев, Янис Карабельов, Галин […]