Ще извади ли контузията Новак Джокович от Wimbledon и Олимпиадата

Roland-Garros 2024 завърши по изключително неприятен за Новак Джокович начин – с контузия. Проблемите в коляното за 37-годишния сърбин го принудиха да се откаже преди четвъртфиналите.
Оттеглянето на Джокович означаваше само едно, че Яник Синер ще го детронира от първото място, когато класирането бъде обновено в понеделник.
Но в момента това не е най-големият проблем за Новак Джокович. В профила си в Instagram той заяви, че контузията е по-сериозна от очакваното, защото става въпрос за скъсан медиален менискус.
Френското издание L’Equipe твърди, че Джокович дори вече се е подложил на операция на дясното коляно, която се е състояла в Париж. Почти сигурно интервенцията ще извади Новак Джокович от Wimbledon, който започва на 1 юли.
Още по-лошата новина за сърбина е, че контузията може да го спре от участие на Летните Олимпийски игри в Париж. Нещо, което бе сред приоритетите му още от началото на годината. Но все още е рано да се каже дали ще може да участва.
От Tennis Majors казват, че обикновено времето за възстановяване от подобна контузия и последвала операция трае между шест седмици и три месеца. Докато началото на тенис мачовете на Олимпиадата ще бъде поставено след около седем седмици.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Новак Джокович след контузията - какво се случва с тенисиста

Roland-Garros 2024 завърши по изключително неприятен за Новак Джокович начин – с контузия. Проблемите в коляното за 37-годишния сърбин го принудиха да се откаже преди четвъртфиналите. Оттеглянето на Джокович означаваше само едно, че Яник Синер ще го детронира от първото място, когато класирането бъде обновено в понеделник. Но в момента това […]

Subscribe US Now