Защо отново разследват убийството на Тупак Шакур

Почти 20 години след смъртта на Тупак Шакур полицията подновява разследването на убийството му. Може да звучи като сценарий на детективски сериал, но е факт.
Властите в Невада потвърждават, че са издали заповед за обиск на дом, за който се смята, че има връзка с трагичната гибел на легендарния рапър. Къщата се намира в градчето Хендерсън в близост до Лас Вегас.
Именно във Вегас на 7 септември 1996 г. Тупак беше прострелян в автомобила си, докато чака на червен светофар. С няколко куршума в тялото си, той е откаран в болница, където умира седмица по-късно на 25-годишна възраст.
От полицията във Вегас отказват да дадат повече информация какво точно са търсели в къщата в Хендерсън, нито защо точно там, пишат Guardian. Подновяването на “студено досие” не е много често срещано в практиката й.
Изданието припомня, че разследването на убийството през 1996 г. приключва бързо без арестувани или заподозрени, защото свидетелите на случилото се отказват да сътрудничат на полицията.
Тупак Шакур или 2Pac се смята за един от най-влиятелните американски рапъри макар и с активна музикална кариера, продължила едва пет години. Автор е на хитовите “California Love”, “All Eyez on Me”, “Changes” и “I Ain’t Mad at Cha”, има шест номинации Грами и е продал над 33 милиона албума.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво поиска Алкарас от Надал

В края на миналата седмица 20-годишният испанец Карлос Алкарас стана новият крал на Уимбълдън, извоювайки си победа срещу Новак Джокович. И мнозина видяха в този успех началото на края на ерата на Ноле, Рафа и Федерер. Най-добрият сръбски тенисист със сигурност е останал много разочарован от загубата си на централния […]

Subscribe US Now