Ще се върне ли кралица Елизабет в Бъкингамския дворец

Кралица Елизабет Втора се премести от Бъкингамския дворец в замъка Уиндзор още през март 2020 г. – в самото началото на пандемия от COVID-19. И оттогава тя не е прекарала дори ден в Бъкингам. А сега по всичко изглежда, че вероятно никога повече няма да се върне за постоянно в него.
Наред с пандемията, причина за това е са и множеството ремонтни дейности, които се извършват в Бъкингам в последно време и които се очаква да приключат чак през 2027 г.
Когато ремонтът на двореца започна, плановете бяха Елизабет да се изнесе временно от него. Но поради разразилата се пандемия, както и заради дълбоката привързаност на кралицата към Уиндзор, явно е, че последният ще стане неин постоянен дом.
“Уиндзор е мястото, което кралицата се чувства наистина добре”, казва кралският автор Хюго Викърс пред Sunday Times. “С него са свързани най-хубавите спомени със съпруга ѝ Филип, там са домашните ѝ любимци, а и семейството ѝ е наблизо. Така погледнато, нейният избор е логичен.”
Кралица Елизабет и съпругът ѝ прекараха последните си съвместни години заедно именно в Уиндзор, преди смъртта на Филип през 2021 г. Тогава според редица източници “двойката преоткрива щастието от младостта си и първите години заедно”.
Последните новини около кралица Елизабет бяха свързани със заболяването ѝ от COVID-19. Напоследък обаче тя започна да се връща към своите ангажименти, макар и преди всичко по формата на виртуални срещи. Така кралицата вече се свърза с няколко високопоставени лица и посланици.
Бъкингамският дворец е официална кралска резиденция от 1837 г. И въпреки че кралицата вероятно никога повече няма да живее за постоянно в него, тя все пак ще го посещава за официални поводи и тържества – какъвто е Платинения юбилей, който ще се проведе в периода 2-5 юни и който ще отбележи 70 години от изкачването ѝ на престола.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now