Щедрият жест на Джо Байдън

За съжаление отпускарският период е към своя край и вече идва време за завръщане към офисите. Политиците също не правят изключение. Включително и тези в Америка.
В сряда, на 24 август, американският президент Джо Байдън вече се завърна към работните си задължения. Една от първите задачи, с които се захвана, бе да предприеме действия за опрощаване на по 10 000 долара студентски заем за всеки, който получава годишна заплата по-ниска от 125 000 долара.
Освен това, Белият дом предвидливо е планирал и още две мерки за справяне с дългосрочните проблеми с нарастващия студентски дълг. Едната е свързана с намаляване на плащанията чрез прилагане на план за погасяване, ориентиран към доходите, а другата пък цели да се намалят разходите за колеж, като някои от обществените колежи станат безплатни.
Още по време на кампанията си през 2020 г. Байдън насърчава идеята за опрощаване на определена сума студентски заеми, но тогава не е уточнявал точно колко. Сега обаче, след като вече е пристъпил към действия, собствените му съюзници започват да го насърчават да облекчи дългове дори в още по-големи размери – дори до 50 000 долара, пише Town&Country.
А изтъкната причина за изисканата по-висока сума са финансовите проблеми, които засягат работническата класа. Байдън обаче решава да не се вслушва в съвети и засега не смята да отстъпи от първоначалното си решение.
Вероятно е обаче в някой момент да направи промяна в действията си, защото самостоятелното му решение несъмнено ще предизвика шумен отзвук.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дъщерята на Бони готви бомба! Всички се питат коя е. певицата до нея СНИМКА

Красивата дъщеря на Бони – Миа Михаела, е готова ударно да атакува попфолк небосклона. Преди няколко дни тя обяви, че е подготвила истинска сензация, а в парчето участва едно от топ имената в бранша.  “Очаквате ли “Кукла на конци”? Можете ли да познаете гост изпълнителя от тази снимка”, пита тя […]