Големите планове на крал Чарлз

Периодът на национален траур във Великобритания приключи с деня на погребението на кралицата. За кралското семейство обаче траурът ще продължи до 27 септември – знамената на всички кралски резиденции са свалени наполовина, а членовете му нямат официални ангажименти.
Затова пък Чарлз вече е планирал първата си визита в чужбина като крал.
Новият монарх ще замине за Франция по покана на президента Еманюел Макрон, като това вероятно ще се случи още през ноември, съобщават Daily Telegraph. След съседната си държава Чарлз ще замине за Германия.
Според медията една от основните теми, които двамата държавни глави ще обсъдят, е екологията. Друга пък ще е Великата зелена стена – проект в Африка, чиято цел е засаждането на пояс от дървета по ширината на континента.
През 2023 г. крал Чарлз вече има планирани посещения в страните от Общността на нациите, като най-вероятно първо ще се отправи към южното полукълбо, за посети Австралия и Нова Зеландия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Алекс Богданска призна за голяма лъжа и окончателно реши за Петканов СНИМКИ

Въпреки че вече официално са разведени от месеци насам, сагата между Алекс Богданска и Дани Петканов явно има още доста неизлъчвани епизоди. Поне ако съдим по реакциите и на двамата в социалните мрежи. И не само там. Наскоро пред Мон Дьо моделката призна за каква болка става дума след раздялата и […]