Защо Алисия Силвърстоун се съблече гола

Организациите, които се стремят да опазят околната среда или пък животните, винаги се опитват да направят нещо, с което да привлекат интереса на хората.
И ако напоследък все по-често чуваме за активисти, които решават да залеят с боя някое произведение на изкуството, то от PETA са решили да предприемат друг подход. Той обаче отново приковава вниманието.
От организацията са обединили усилия с актрисата Алисия Силвърстоун, за да накарат хората да обърнат внимание на един сериозен според тях проблем. А именно използването на животинска кожа за производството на обувки, чанти, якета и други аксесоари.
За целта Алисия Силвърстоун се е съгласила да се снима гола, прикриваща гърдите и интимните си части с ръце. Актрисата обаче не е напълно гола, защото е обула чифт кожени ботуши. Но не, те не са от животинска кожа.
Цялата кампания на PETA има за цел да популяризира сред модните среди кожата, създадена от кактус, гъби или пък ябълки. Все неща, които твърдят, че са по-устойчиви и щадящи околната среда и животните.
Самата Силвърстоун, която е веган от 1999 г., заявява смело, че по-скоро би ходила гола, отколкото да носи дрехи, направени от животинска кожа, пише People. В специално видео тя актрисата допълва, че никога не се е снимала гола в кариерата си. Нито за филм, нито за сериал, но за тази кауза, в която вярва, е напълно готова.
Алисия Силвърстоун допълва, че използваната в модната индустрия естествена кожа може и да се смята за по-добър вариант за околната среда, но всъщност не. Защото хората не се замислят колко ресурси и енергия биват отделени за създаването и транспортирането на подобни дрехи – вода, храна, гориво.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Простила ли е изневярата Шаная Туейн

Напоследък Шаная Туейн е в един много добър период от живота си. Освен че след пет години творческа пауза ѝ предстои да издаде новия си албум Queen of Me, певицата изживява и момент, който определя като “втори меден месец”. Всъщност Шаная Туейн работи по три от албумите си заедно с […]