Защо една трансджендър актриса отказва да играе трансджендър роли

Хънтър Шейфър е вече на 25, но си спечелва световна слава още през 2019 г., когато излиза първият сезон на сериала “Еуфория”. Тя е в главна роля рамо до рамо със Зендая и на практика играе себе си – трансджендър момиче.
Още когато е в гимназията, актрисата е най-младият ищец в дело, оспорващо законопроект в щата Северна Каролина, където е израснала, който забранява на транс хората да използват обществени тоалетни, несъответстващи на пола им, посочен в акта за раждане.
“Чувствах, че трябва да правя изкуство в отговор на всичко, което се случва в Северна Каролина, докато всъщност не за това исках да правя изкуство непременно. Мисля, че го чувствах сякаш: “О, аз съм транс. Трябва да правя изкуство за това”, споделя Хънтър Шейфър пред GQ.
В интервюто си за броя на изданието, посветено на Global Creativity Awards, актрисата, която сега е и модел, визуален артист и моден дизайнер, споделя, че иска да измести фокуса на обществеността от нейната транс идентичност.
“Просто искам да бъда момиче и най-накрая да продължа напред”, допълва звездата от “Еуфория” и уточнява, че дори се колебае да казва думата “транс” в интервюта.
“Веднага щом го кажа, се отприщва. Отне ми известно време, за да го разбера, но ми отне време и да науча, че не искам да бъда свеждана до това, и го намирам за крайно унизително за мен и нещата, които искам да правя. Особено ми беше писнало да говоря по въпроса след гимназията. Работих толкова усилено, за да стигна до мястото, на което съм, след тези наистина трудни моменти в моя преход, а сега просто искам да бъда момиче и най-накрая да продължа напред.”
Изместването от този фокус е съвсем целенасочено от страна на актрисата. В основата стои нежеланието ѝ да бъде възприемана като “транссексуалната актриса”. И дори признава, че е отказала редица транс роли след “Еуфория”.
“Просто не искам да го правя”, категорична е Хънтър Шейфър.
В интервюто си тя споделя също и за тъгата, която изпитва след смъртта на колегата си от сериала Ангъс Клауд. Той почина миналото лято на 25-годишна възраст от свръхдоза наркотици. За него актрисата казва, че е бил туптящото сърце на “Еуфория”.
“Никога не съм имала приятел, с когото да съм била толкова близка. Наистина е сюрреалистично. Това е нов вид скръб. Просто винаги хората, които са прекалено добри за този свят, са и прекалено чисти. Той беше ангел. Той беше слънце”, допълва актрисата.
Пред изданието тя разкрива и за момент от личния си живот, за който преди време се спекулираше доста. Оказва се, че Хънтър Шейфър и певицата Росалия действително са излизали заедно.
Актрисата уточнява, че става дума за период от около пет месеца през есента и зимата на 2019 г. Към днешна дата обаче двете са близки приятелки, дори толкова, че са си като семейство, както го определя самата Хънтър Шейфър.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Кристина Апългейт не се е къпала три седмици

Кристина Апългейт е много открита за здравословните си проблеми през последните няколко години, като през 2021 г. обяви, че страда от множествена склероза. Оттогава актрисата говори в своите интервюта за премеждията, които изпитва. Направи го и в подкаста си MeSsy, който води с Джейми-Лин Сиглър. Кристина Апългейт казва, че в момента […]

Subscribe US Now