Симона Дянкова стана Спортист на Варна за 2021 година

Симона Дянкова, състезател по художествена гимнастика на Чар-ДКС, стана Спортист №1 на Варна за 2021 година. Тя бе избрана чрез анкетата на спортните журналисти в морската столица. Дянкова е част от националния отбор на България по художествена гимнастика, който спечели златото на олимпиадата в Токио. В различните си участия през годината тя има спечелени 12 златни медала и 4 сребърни.

 

Призът бе връчен снощи на специална церемония в Юнашкия салон от кмета Иван Портних – на майката на Симона Дянкова – Ани, тъй като гимнастичката и нейната треньорка Филипа Филипова не успяха да присъстват на церемонията.

 

Награди на номинираните връчиха и Кристиан Димитров, директор на дирекция “Спорт”, Бончо Бонев – изпълнителен директор на ОСК „Черно море“ и Иван Иванов, член на УС на ОСК „Спартак“.

 

„Гордеем се с постиженията на всички спортисти, които и през 2021 година направиха така, че името Варна да бъде произнасяно с гордост и уважение по цял свят! Ценим и уважаваме Вашия труд и труда на Вашите треньори! Желая на всички много здраве, енергия и нови победи! Нека 2022 година ни донесе още много успехи и поводи за радост!“, заяви кметът Иван Портних.

Присъдена бе и първата специална награда „Юнакъ“ за постижения в областта на спорта на Керан Михалев посмъртно.

 

Подгласници на Дянкова в анкетата по азбучен ред са Антъни Иванов (плуване, ПСК Черно море), Дениъл Нанков (плуване, ПСК Черно море), Калина Николаева (плуване, Черно море), Борис Начев, (волейбол, Черно море БАСК), Далия Петкова (артистично плуване Аква Спорт), Еркан Низам (лека атлетика, СК Евър), Пьотр Нестеров, (тенис, Черно море Елит), Станислав Станков (лека атлетика, Супер спорт), Христо Христов (кикбокс, Боил), Христо Христов (вдигане на тежести, Титан).

В колективните спортове за отбор на годината бе избран МФК Спартак (плажен футбол), а в колективните – ПСК Черно море (плуване).

Наградата “Спортен дух” е за състезателя по канадска борба Николай Дамянов. Призът за най-добър ветерен е за лекоатлета Йордан Генов. Състезателят по тенис на маса на Комфорт Мирослав Шмидт получи приза “Младо дарование”.

 

Годишната церемония “Спортист на Варна” е некомерсиална инициатива, която има за цел да стимулира варненските спортисти, отбори, треньори и ръководители, за постигнати високи спортни успехи през съответната година.

Next Post

Връчиха Годишните поименни награди на студенти за високи резултати

Кметът Иван Портних връчи Годишните поименни награди на Община Варна за студенти, постигнали високи резултати в учебната дейност. Номинациите се правят от студентските съвети на университетите за техни колеги, спечелили отличия в различни национални и международни форуми, които се разглеждат от Общинския съвет. “Прекрасно е, че всяка година имаме повод  […]

Subscribe US Now